- Foto: Scanpix

Före detta allsvensk profil dömd till fängelse

Får nio månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.


Kvinnans desperata mejl

"17 februari 2011, klockan 02.43: "Just nu lugnt...efter en par timmars "slagsmål" och släng av taskiga ord så går NN och lägger sig...// Innan han gjorde det slängde han nycklar på mig, tryckte upp mig mot väggen i stryptag.. jag satt på toa, han kom in tog tag i mig och böjde ryggen mot toasitsen och huvet in i väggen. Det gjorde jätteont och jag sa åt han att sluta... han sa håll käften, du ska ut härifrån jävla psyko... Innan detta hade jag packat väskan och sa att jag åker i morgon, så slipper vi detta...// Han tar i mig, och vrider om armarna, han går i väg ett tag..." Mejlet är taget från Expressen.

STOCKHOLM. Efter att ha lyft ut sin flickvän utanför balkongräcket uppmärksammades grannarna kvinnans skrik och polis tillkallades. Nu döms den före detta allsvenska profilen till fängelse i nio månader.

- Han tycker att domen är fel och oacceptabel, säger försvarsadvokaten Bo Sääf till Aftonbladet.

Sambon har berättat att hon blivit utsatt för hot verbalt och utsatts för våld ett 15-tal gånger. Den före detta allsvenska spelaren anser i sin tur att han handlat i nödvärn och hans advokat Bo Sääf tror att de kommer överklaga.

- Jag ska gå igenom domen närmare i dag, men utgår från att han kommer att överklaga, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!