Fredag 1 Jul
Stockholm

DIF-Broberg - en förklädd gnagare?

Martin Broberg har redan skrivit på för Djurgården.
1 av 3
Martin Broberg har redan skrivit på för Djurgården. Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Den 21-årige mittfältaren är redo att kriga om en startplats.
2 av 3
Den 21-årige mittfältaren är redo att kriga om en startplats. Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Så här såg Martin Brobergs profil ut innan han tog bort AIK.
3 av 3
Så här såg Martin Brobergs profil ut innan han tog bort AIK. Foto: FAKSIMIL

Martin Broberg hade AIK som favoritlag på Facebook: "Hade ingen aning".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Storsatsningen

Djurgården satsar stenhårt inför nästa säsong och har inte bara värvat en massa spelare, utan även släppt flera.

Bland dessa är mittfältaren Prince Ikpe Ekong, André Calisir, Rtawi Mecconen och målvakten Pa Dembo Touray. Samtidigt har laget även gjort klart med bland andra Yussif Chibsah.

STOCKHOLM. Martin Broberg är Djurgårdens senaste nyförvärv. Men på den 21-årige mittfältarens Facebook-profil kunde man se att han öppet hade lagt till ärkerivalen AIK under "intressen".

– Jag hade ingen aning om att jag hade det. Jag förstår ju själv vilka konsekvenser det kan få. Jag måste ha råkat ha klickat på någon "Like"-knapp när jag var yngre, förklarar Broberg till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Jag känner absolut inga sympatier för AIK. Jag har 100 procent fokus på Djurgården… egentligen har jag inte haft ett favoritlag i allsvenskan innan jag blev klar för Dif. Men nu är det bara Djurgården som gäller.

Hur blev du upplyst om att du hade AIK under "intressen"?

– Genom forum, säger han.

Den offensive liraren, som lämnar succélaget Degerfors i januari, hade dock redan tagit bort AIK när Nyheter24 nådde honom.

"Vill visa framfötterna"

Broberg skrev på ett fyraårskontrakt med Djurgården så sent som på onsdag förra veckan. Nu är han redo att kriga om en plats i laget och förhoppningsvis hjälpa laget att vinna titlar igen.

– Det har gått väldigt upp och ned för Djurgården. Ibland har de spelat bra men ändå torskat. Men det som är intressant är att Magnus (Pehrsson) har stora planer. Det jag fastnade för var nytänket kring DIF, och då ville jag vara med, säger han till Nyheter24.

Vad är det som har fattats i laget?

– Det är svårt att peka på vad det är som har gått fel och säga vad man ska göra för att det ska gå bättre. Det kommer att bli en lång resa och det är många bitar som ska falla på plats.

Hur känns det att ta klivet upp från superettan?

– Det var ganska naturligt. Jag är 21 år gammal och jag har gjort två säsonger i superettan och en säsong i division 1 året innan dess, så jag känner att det här är väldigt bra för min utveckling. Det känns inte som om att det här är ett för stort steg.

Stjärnorna lämnar DIF

Förra säsongen gjorde Degerfors stor succé och var länge med och utmanade om en plats till allsvenskan. Men någon uppflyttning blev det aldrig för Dif, som nu ser ut att bli av med nästan alla sina stjärnor.

Innan Broberg blev klar för Djurgården, hade redan Christoffer Wiktorsson lämnat för Örebro och Christophe Lallet för Hammarby. Och nu ryktas dessutom flera andra vara på väg bort.

– Vi har haft två bra år, så det är inte konstigt. Vi har haft ett lag med väldigt många olika talanger, ett ungt lag dessutom. Det är rätt så naturligt att lag från allsvenskan vill knyta till sig bra spelare. Samtidigt har vi, inte i våra ögon utan i andras, varit lite av en outsider som har gjort det väldigt bra ifrån sig, vilket kanske gör att intresset kring oss blir större, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.