Torsdag 17 Jun
Stockholm

Agenten: "Inte säkert att Farnerud gör en allsvensk säsong"

1 av 2
2 av 2

Stabaeks mittfältare lämnar Norge - men enligt Claes Elefalk är spel i Sverige inte aktuellt: "Vi har förslag och anbud från Europa".     

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pontus Farnerud

Född: Den 4 juni, 1980. 31 år gammal.

Från: Helsingborg.

Tidigare klubbar: Landskrona, Monaco, Strasbourg, , Sporting Lissabon, Stabaek.

Landskamper: 14 U21, 11A.

STABAEK. Han har spelat i Frankrike, Portugal och Norge. Gjort landskamper och vunnit Tippeligan som kapten - men Pontus Farnerud, 31, har aldrig spelat i allsvenskan -  och det är inte säkert att han kommer göra det under sin karriär enligt agenten Claes Elefalk.

- Nu har han gjort tre år i Skandinavien och vill till en klubb i södra europa, så det är möjligt att det blir så, säger Elefalk till Nyheter24.

Svenskklubben Stabaek lider av svåra ekonomiska problem och Johan Andersson, Haris Skenderovic och Pontus Farnerud kommer lämna klubben.

- Pontus har sagt att han siktar söderut och det är det vi tittar på i nuläget. Sen så får vi se vad han har för möjligheter.

Har ni fått några anbud än?

- Så är det, det stämmer. Vi kan inte kommentera vilka länder det handlar om, men han har fått en hel del förslag och erbjudande.

Tidigare har det cirkulerat rykten om AIK som ny klubb för den landslagsmeriterade mittfältaren.

Finns det någon sanning i det?

- Sanningen är att det är flera svenska klubbar som har uppvaktat Pontus och väldigt gärna ser honom spela i sitt lag i allsvenskan. Men vilka klubbar det är vill vi inte kommentera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela