IFK Norrköping lyckades ta den 13:e platsen, precis ovanför kvalstrecket, förra säsongen. Nyheter24 tror inte på lika glada miner hösten 2012.
1 av 4
IFK Norrköping lyckades ta den 13:e platsen, precis ovanför kvalstrecket, förra säsongen. Nyheter24 tror inte på lika glada miner hösten 2012. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
"Peking" tappade flera matcher förra säsongen. Nu måste de täppa till och se till att vinna när de leder.
2 av 4
"Peking" tappade flera matcher förra säsongen. Nu måste de täppa till och se till att vinna när de leder. - Foto: SCANPIX
Kan IFK Norrköping hålla sig kvar i allsvenskan ett år till?
3 av 4
Kan IFK Norrköping hålla sig kvar i allsvenskan ett år till? - Foto: SCANPIX
Astrit Ajdarevic vill överraska: "Målet är att bli bättre än förra året och helst slippa bottenstriden som vi befann oss i förra året. Men vi känner oss säkrare nu."
4 av 4
Astrit Ajdarevic vill överraska: "Målet är att bli bättre än förra året och helst slippa bottenstriden som vi befann oss i förra året. Men vi känner oss säkrare nu." - Foto: SCANPIX

Ajabaja säger Ajdarevic: "Alla hade fel förra året"

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: IFK Norrköping.


Försäsongen:

4 februari AIK-IFK Norrköping 0 - 1

8 februari Nordsjaelland-IFK Norrköping 1 - 1

11 februari Lyngby-IFK Norrköping 4 - 2

18 februari IFK Norrköping-Jönköping Södra 3 - 2

3 mars IFK Norrköping-Åtvidabergs FF 3 - 1

9 mars IFK Norrköping-Assyriska 1 - 2

Nyförvärven:

Morten Morisbak Skjönsberg, försvarare, från Stabaek

Andreas Johansson, mittfältare, från Vfl Bochum

Lars Krogh Gerson, mittfältare, från Kongsvinger IL

Modou Barrow, anfallare, från Mjölby Södra IF

Nyheter24 tippar allsvenskan

13. ?

14. Norrköping

---

15. Åtvidaberg

16. Syrianska

NORRKÖPING. Det var inte mycket som talade för IFK Norrköping inför förra säsongen. Nu, trots att de hängde kvar i allsvenskan, är det minst lika lite som pekar mot en succésäsong av "Peking", som av många klassas som ett av ligans sämsta lag.

– Åtminstone 90 procent trodde att vi skulle åka ut förra året. Alla de hade fel. Så vad de tycker är ingenting som vi tänker på, utan för vår del är det bara att gå ut och köra, säger lagets store stjärna Astrit Ajdarevic till Nyheter24.

Men det var inte långt ifrån att alla fick rätt. Det allsvenska kontraktet räddades i allra sista stund efter att "Peking" vunnit hemma mot Elfsborg och Syrianska förlorat i Malmö.

Nu hoppas den 22-årige Ajdarevic självklart på en bättre placering - och på ett bättre spel.

– Målet är att bli bättre än förra året och helst slippa bottenstriden som vi befann oss i förra året. Men vi känner oss säkrare nu, säger den forne Liverpool-talangen.

Hur ska ni klara det?

– Nyckeln är att vi måste bli jämnare i fler matcher än förra året. När vi väl leder så måste vi hålla det så, det är det viktigaste. Förra året spelade vi en hel del matcher där vi släppte in och sen tappade allting.

Vart tror du att ni hamnar?

– Oj, jag vet inte. Om jag bara vore en spågumma! Men allt över tolva eller 13:e är väl bra, säger han.

Nyheter24:s tips: 14:e plats

Ett väldigt ungt och orutinerat lag. Norske Morten Morisbak Skjönsberg i all ära, men med tappet av Anders Wikström tappar försvaret en dimension. Det är också svaret på varför Norrköping kommer tappa en placering mot fjolåret och får kvala för sin fortsatta allsvenska existens.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!