Tobias Grahn kommer till Örebro för att ersätta flera tunga namn. Men han tänker inte på pressen: "Jag sätter störst press på mig själv."
1 av 6
Tobias Grahn kommer till Örebro för att ersätta flera tunga namn. Men han tänker inte på pressen: "Jag sätter störst press på mig själv." - Foto: Bildbyrån
Örebro slutade tolva förra året i allsvenskan. Trots flera tunga spelartapp tror Nyheter24 att laget upprepar slutplaceringen.
2 av 6
Örebro slutade tolva förra året i allsvenskan. Trots flera tunga spelartapp tror Nyheter24 att laget upprepar slutplaceringen. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
En av dem som försvunnit är Magnus Kihlberg, här i närkamp med just Tobias Grahn.
3 av 6
En av dem som försvunnit är Magnus Kihlberg, här i närkamp med just Tobias Grahn. - Foto: Bildbyrån
Tobias Grahn tror William Atashkadeh kan få sitt stora genombrott i år.
4 av 6
Tobias Grahn tror William Atashkadeh kan få sitt stora genombrott i år. - Foto: Bildbyrån
Fredrik Nordback la skorna på hyllan i oktober 2011, efter 15 säsonger i Örebro SK.
5 av 6
Fredrik Nordback la skorna på hyllan i oktober 2011, efter 15 säsonger i Örebro SK. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
John Alvbåge är en tidigare nyckelspelare som lämnar Örebro för seriekonkurrenten IFK Göteborg.
6 av 6
John Alvbåge är en tidigare nyckelspelare som lämnar Örebro för seriekonkurrenten IFK Göteborg. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

Grahn: "Försäsongen har slitit på mig"

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: Örebro SK.


Försäsongen:

29 januari Örebro SK-Karlskoga BK 1 - 0

9 februari HJK Helsingfors-Örebro SK 2 - 1

10 februari SJK Seinäjoki-Örebro SK 0 - 2

12 februari Finland-Örebro SK 1 - 4

21 februari FC Chornomorets Odessa-Örebro SK 3 - 0

25 februari Zakarpattia-Örebro SK 2 - 2

11 mars Randers-Örebro SK 4 - 1

17 mars Örebro SK-Syrianska FC 3 - 1

Nyförvärven:

Jonas Sandqvist, målvakt, från Aalesund

Christoffer Wiktorsson, försvarare, från Degerfors

Martin Rudolfsson, försvarare, från Lund

Peter Samuelsson, anfallare, från Degerfors

Tomer Chencinski, målvakt, från Vaasa

Armend Alimi, mittfältare, från Istra

Daniel Bamberg, anfallare, från Haugesund

Tobias Grahn, mittfältare, från Mjällby

Ilir Berisha, försvarare, från Prishtina

Mohammed Saeid, mittfältare, från Forward

Nyheter24 tippar allsvenskan

12. Örebro

13. Sundsvall

14. Norrköping

---

15. Åtvidaberg

16. Syrianska

ÖREBRO. Örebro har haft en hög spelaromsättning de senaste säsongerna. Klubben har plockat in 27 nya spelare bara de två senaste åren - och det är också det som blir ÖSK:s största utmaning.

- Det är inte lätt att få kontinuitet när det har varit sådan rotation på spelare som i ÖSK, säger nye Tobias Grahn till Nyheter24.

Trotjänare som Fredrik Nordback och Magnus Kihlberg har lämnat Örebro. Nu får Tobias Grahn axla rollen som pådrivare på det centrala mittfältet.

- Givetvis kommer jag att få ta mycket ansvar, både på och utanför planen. Men jag sätter störst press på mig själv, jag tänker inte på om jag har någon press på mig från andra, säger den 32-årige mittfältaren.

"Jag har aldrig spelat så mycket"

Att årets försäsong dessutom varit svår för Örebro med influensa och skador har inte gjort det enklare att spela ihop ett lag till allsvenskan.

- Vi har inte haft samma startelva två matcher i rad. Jag själv har känt av att vi haft spelare borta. Jag har aldrig spelat så många försäsongsmatcher som i år, det sliter, säger Tobias Grahn.

"Alla måste bidra"

Örebro har inte satt upp något specifikt mål var i tabellen de ska hamna, utan siktar in sig på att göra det bättre än förra säsongen, det vill säga elfteplats eller bättre. De rutinerade spelarna, däribland Grahn, måste vara på topp för att det ska bli verklighet.

- Vi spelare med lite mer rutin måste givetvis kliva fram och visa vägen. Samtidigt är det inte två eller tre utan elva man ute på planen, alla måste bidra, säger Grahn, som närmast kommer från Mjällby.

Vem får sitt stora genombrott i år?

- En som Kalle Holmberg kommer bli spännande att följa. William Atashkadeh är en annan talangfull spelare.

Nyheter24:s tips: 12:e plats

Örebro har tappat mycket rutin på mittfältet. Men kan Andreas Haddad hitta tillbaka till den form han hade innan skadorna förra året bör de kunna klara av att säkra det allsvenska kontraktet. Örebro har även sparkapital i nyförvärvet från Degerfors, Peter Samuelsson, som kan ersätta Haddad på topp.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.