Tisdag 3 Aug
Stockholm

Henriksson: "Varför skulle inte vi kunna vinna?"

BK Häcken knep till sig en 6:e plats i fjolårets allsvenska. Nyheter24 tror de inte klarar sig lika bra i år.
1 av 7
BK Häcken knep till sig en 6:e plats i fjolårets allsvenska. Nyheter24 tror de inte klarar sig lika bra i år. Foto: SCANPIX
- Det viktigaste är att spela rolig fotboll och ta massor av poäng, säger Jonas Henriksson till Nyheter24.
2 av 7
- Det viktigaste är att spela rolig fotboll och ta massor av poäng, säger Jonas Henriksson till Nyheter24. Foto: SCANNPIX
Henriksson har haft kaptensbindeln på armen i två år nu och har från i år en till lagkapten vid sin sida i Mohammed Ali Kahn som även han fick en lagkaptensbindel.
3 av 7
Henriksson har haft kaptensbindeln på armen i två år nu och har från i år en till lagkapten vid sin sida i Mohammed Ali Kahn som även han fick en lagkaptensbindel. Foto: Scanpix
Veteranen har spelat i den gul-svarta dressen sedan 1997 undantaget 2002-2004 då han spelade för IFK Göteborg.
4 av 7
Veteranen har spelat i den gul-svarta dressen sedan 1997 undantaget 2002-2004 då han spelade för IFK Göteborg. Foto: SCANPIX
Häcken siktar högt. Men frågan är om de lyckas upprepa fjolårets succé.
5 av 7
Häcken siktar högt. Men frågan är om de lyckas upprepa fjolårets succé. Foto:
Hisingen-klubben hamnade sexa förra året. Men trots det blev de ändå inte bäst i stan. Gais knep den titeln.
6 av 7
Hisingen-klubben hamnade sexa förra året. Men trots det blev de ändå inte bäst i stan. Gais knep den titeln. Foto: SCANPIX
Men de lyckades i alla fall slå Blåvitt.
7 av 7
Men de lyckades i alla fall slå Blåvitt. Foto: SCANPIX

Den allsvenska premiären kommer allt närmare. Nyheter24 räknar ner och synar just ditt lag inför säsongen. I dag: BK Häcken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Försäsongen:

4 februari Lyngby-BK Häcken 3 – 1

7 februari BK Häcken-Halmstads BK 1 – 0

10 februari BK Häcken-Assyriska FF 2 – 1

14 februari IF Elfsborg-BK Häcken 0 – 0

25 februari BK Häcken-FC Dallas 1 – 1

28 februari FC Toronto-BK Häcken 3 – 1

2 mars Orlando-BK Häcken 1 – 3

10 mars BK Häcken-Varbergs BOIS 3 – 0

13 mars BK Häcken-Jönköping Södra 0 – 1

20 mars BK Häcken-Ljungskile SK 1 – 0

24 mars Malmö FF-BK Häcken 4 – 2

Nyförvärven:

Andreas Drugge, anfallare, från IFK Göteborg

Eddie Hernandez Padilla, anfallare, från Platense

Martin Ericsson, mittfältare, från Elfsborg

Joel Johansson, anfallare, från Elfsborg

GÖTEBORG. Det blev en sjätteplats i fjol och nu siktar Häcken ännu högre. Trots det är det inte inte många som räknar med en ny succésäsong av Hisingen-klubben - som liksom många gånger förr tippas hamna i mitten av tabellen.

- Jag tycker att det är jävligt löjligt att spekuera. Det är en chansning om vem som hamnar vart. Det är upp till er att gissa sig till var vi hamnar och sen är det upp tll oss att se till så vi hamnar rätt eller inte. Nej, det går inte att spekulera i, säger anfallsveteranen Jonas Henriksson till Nyheter24.

Förra året blev en succéartad sådan. Men trots att de slutade sexa - och för en gångs skull hamnade högre upp än Blåvitt - lyckades de ändå inte ta platsen som bäst i stan.

- Gais hamnade före oss, men vi lyckades knipa sjätteplatsen framför IFK i alla fall. Vi har väl alltid som mål att vara bäst i stan och varför inte bäst i Sverige?  Men det är tuff konkurrens, vi måste jobba på för att klara det, säger 35-åringen.

"Vi har inga nyckelspelare"

Henriksson, som återvände till Häcken 2005 efter en sejour i IFK Göteborg, ser fram emot ytterligare ett nytt fotbollsår med laget i hans hjärta.

- Säsongen kommer vara som alla andra. Jämn, tight och spännande. Vi har ingen placeringsmålsättning utan det viktigaste är att spela rolig fotboll och ta massor av poäng, säger den 35-årige veteranen till Nyheter24.

Vad har ni för nyckelspelare inför säsongen?

- Hela laget är en nyckel. Vi har en bra trupp i år och det är svårt att säga nu vem eller vilka som kommer bli våra nyckelspelare under säsongen. Men när det väl drar igång så kommer säkert någon att blomma lite extra och bli en nyckelspelare.

Nyheter24:s tips: 8:e plats

Ambitionerna är höga och spelarna är taggade. Men tyvärr är det just det som kommer att dra ned Häcken något. När förlusterna börjar komma kan det mycket väl bli extra tungt för Hisingen-klubben, som bara - trots att de kommer stå för en stark insats - kommer att sluta åtta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela