Tisdag 21 Sep
Stockholm

Johan Andersson: "Pehrsson lirar FM"

Johan Andersson.
Johan Andersson. Foto: Nyheter24

KRÖNIKA. Nyheter24:s sportchef slår ett slag för köpgalna klubbar inför den allsvenska premiären. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Andersson

Johan Andersson är 22 år gammal, journalist och sportchef på Nyheter24.

Under EM kommer han att följa landslaget slaviskt och förutom krönikor och artiklar har Andersson en blogg som följer här och en twitter som du följer här.

Följ EM-festen på EM24.se

Senaste nyheterna, skadeläget, Zlatan-rapporten och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina.Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan o Co på plats i Kiev.

Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan! EM24.se.

STOCKHOLM. Tränaren kliver in och sätter sin prägel direkt. Spelarna som inte platsar flyttar han ner i juniorlaget, de ska bort.

Laget måste bli bättre, även om ekonomin inte är tiptop ska det värvas - ordentligt. Nio stycken nyförvärv blir det till slut.

Det är dags för den allsvenska starten och Djurgårdens Magnus Pehrsson har agerat som mitt virtuella FM-alterego, (Brian Clough tränare i Preston), och jag älskar det.

Allsvenskan 2012 - hetare än någonsin

Tipset i faktarutan ligger jag bakom och när säsongen summeras är det antagligen dumstruten som gäller - för det är inte bara Djurgården och IFK Göteborg som agerat som tonåringar framför managerspelet:

Kalmar FF har värvat sju(!) spelare.

BK Häcken har tagit sina Ranégie/Chibuike-pengar och knutit till sig spelare som Martin Ericsson och Andreas Drugge.

Gais har signat Mervan Celik, igen.

Elfsborg är Elfsborg, alltid bäst på pappret.

Ekonomiskt sunda AIK har plockat en av Tippeligans bästa lirare i Celso Borges.

MFF har retat gallfeber på Helsingborg som i sin tur har värvat krafthfullt, förlåt.

Och på listerlandet spelas någon form av science fiction-film in där Mjällby fylls av (en) spelare med Champions League-meriter. 

"Det här kommer jag få äta upp"

En tradition lika hårt satt som Kalle Anka på julafton och skräckrubriker om "Rysskylan", är den årliga "Den är inte bra med den är vår"-krönikan inför den allsvenska starten.

Det här är ett uttalande jag kan få äta upp om en omgång eller två. Jag kommer försöka ta tillbaka det när Åtvidaberg tar emot Gif Sundsvall på Kopparvallen eller när Gefle IF:s Micke Dahlberg kommer rättvänd med boll.    

Men jag tycker vi spolar den texten i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela