1 av 2
- Foto: BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: BILDBYRÅN

Ny utvisning när Djurgården kryssade

Mot GIF Sundsvall åkte Marc Pedersen ut. Nu var det Daniel Sjölund att syna det röda kortet när Djurgården fick med sig en pinne mot Gais.


GÖTEBORG. Både Gais och Djurgården radade upp målchanser när lagen drabbade samman på Gamla Ullevi. Men trots det - och trots att gästernas Daniel Sjölund visades ut - slutade matchen mållös.

– Vi ska vara glada att vi får med oss några poäng, säger DIF:s tränare Magnus Pehrsson till Canal Plus.

Det var dock bortalaget som började bäst. Blåränderna dominerade stort mot göteborgarna och hade flera riktigt vassa lägen att spräcka nollan i den första halvleken.

Men allting skulle vända när en klantig Sjölund fick sitt andra gula kort i den 61:a minuten. Hemmalaget vaknade till liv och tog snabbt hand om taktpinnen mot ett DIF som i stället fick fokusera sig på att försvara poängen.

Jensen poänghjälte

Och det var framför allt med bara minuterna kvar att lira som bortamålvakten Kasper Jensen klev fram och räddade Djurgården.

Dansken stod för två riktigt vassa räddningar efter varandra och såg till att gästerna fick med sig en pinne - och att de dessutom klättrade till en sjätte plats.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!