Helgi Danielsson ade den första målchansen. Dock var avslutet strax över ribban för islänningen. - Foto: Scanpix
Pontus Engblom rundade nästan Per Hansson i Helsingborgs mål i första halvlek.
Pontus Engblom rundade nästan Per Hansson i Helsingborgs mål i första halvlek. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Erik Sundin och hans mannar kunde inte – trots en slutforcering – spräcka nollan i målprotokollet i matchen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Alhassan Kamara slår märkligt nog hål i luften när han bara ska lägga in 1–0 till AIK. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Kamara slog hål i luften i debuten från start

AIK:s Alhassan Kamara hade chans att avgöra mot fjolårssegrarna Helsingborg i sin debut från start – men sparkade hål i luften. Den chansfattiga matchen slutade 0–0.

Helsingborg–AIK 0–0

Varningar, AIK: Robert Åhman Persson, Robin Quaison.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 9 343.

Helsingborg (4—4—2): Pär Hansson — Emil Krafth, Loret Sadiku, Joseph Baffo, Erlend Hanstveit — Mattias Lindström, Ardian Gashi, May Mahlangu, Daniel Nordmark (Rachid Bouaouzan 46) — Erik Sundin, Alfred Finnbogason (Thomas Sörum 70).

AIK (4—4—2): Kyriakos Stamatopoulos — Martin Lorentzson, Per Karlsson, Nicklas Backman, Nils-Eric Johansson — Daniel Gustavsson, Helgi Danielsson, Robert Åhman Persson, Martin Kayongo-Mutumba (Lalawélé Atakora 76) — Alhassan Kamara (Robin Quaison 68), Pontus Engblom (Viktor Lundberg 80).

HELSINGBORG.  Alhassan Kamara gavs förtroendet att få göra sin första start i matchen mot Helsingborg. Han hade lagets två bästa målchanser i början på andra halvlek men han kunde inte få in bollen bakom Pär Hansson. Strax efteråt – i den 68:e minuten – blev han utbytt av Andreas Alm.

Helsingborg ägde visserligen det mesta av bollinnehavet i första halvlek men AIK kändes farligare i sina kontringar men utan att kunna skapa de riktigt farliga målchanserna. Närmast var Helgi Danielsson i den 18:e minuten efter en slumpboll vid straffområdeslinjen som han tryckte till strax ovanför ribban.

Sundin arg i halvtid

Men den första halvleken var chansfattig och gav inte publiken mycket valuta för pengarna. Erik Sundin var arg i halvtid.

– Vi slarvar, inklusive mig själv. Vi slarvar för mycket med sistabollarna, sa han till Canal plus.

I den andra halvleken började AIK mycket bättre och det redan i den 47:e minuten hade Kamara en jättechans nära målet som han dock lyfte över både målvakt och mål.

En kvart senare hade återigen ett kanonläge då Hansson missade en boxning och gav Kamara i princip öppet läge. Kamara viftade till med foten men missade bollen och Helsingborg kunde rensa undan.

Hansson stod för matchens prestation

Helsingborgs bästa målchans i matchen fick Mattias Lindström i den 74:e minuten som – i halvtaskig vinkel från högerkanten – avslutade i burgaveln på sin halvvolley.

Matchens prestation var Pär Hansson enhandsräddning på Helgi Danielssons skott i den 77:e minuten. Hansson var på väg åt fel håll men hann lägga vikten på rätt fot och rädda Danielssons låga skott till hörna med en vacker enhandsräddning.

De sista tio minuterna låg Helsingborg på men de var aldrig riktigt nära att spräcka nollan i målprotokollet och spelade sin fjärde oavgjorda av sina sju matcher hittills den här säsongen. Tränare Conny Karlsson är dock inte orolig för fortsättning.

– I dag hade vi problem att skapa målchanser, men vi möter ett försvarsstarkt AIK som gör det svårt för oss, säger han till Canal plus.

Han fortsätter:

– Vi släpar efter lite grann men det är en lång säsong. Vi har inte tappa modet om vi säger så.

Hugo Larsson skadad – lämnar landslaget

Hugo Larsson lämnar landslagssamlingen i Portugal. Orsaken är en lättare skada, meddelar Svenska fotbollförbundet.

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

När Lionel Messis Inter Miami åkte till Hong Kong för ett möte med ett lokalt all star-lag hade fansen fått löftet att argentinaren skulle spela minst en halvlek.

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

idag 08:00
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.