Segern kan dock ha varit dyrköpt. Både Tobias Sana och Nordin Gerzic utgick med skador. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Hannes Stiller gjorde redan i den tredje minuten 1–0 för hemmalaget. Hans tredje mål på två matcher. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Joel Allansson kunde tillsammans med sina änglar jubla över tredje raka segern. Här firar han sitt första mål någonsin som även blev det sista i matchen. 2–0 till IFK Göteborg mot GIF Sundsvall. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
IFK Göteborg är nu uppe på fjärde plats i tabellen.
IFK Göteborg är nu uppe på fjärde plats i tabellen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Efter katastrofstarten – tredje raka segern för IFK

Bara två poäng på de fyra första matcherna för IFK Göteborg och det pyrde kring Mikael Stahre. Men nu – tre raka segrar och Göteborg närmar sig toppen och Stahres humör är på topp: "Vi vinner för att vi är bra."

IFK Göteborg–GIF Sundsvall 2–0

2– (2-0)

1–0 Hannes Stiller (5), 2–0 Joel Allansson (29).

Varningar, IFK Göteborg: Jakob Johansson. Gif Sundsvall: Daniel Sliper.

Domare: Tobias Mattsson, Karlstad.

Publik: 8 680.

IFK Göteborg (4—4—2): John Alvbåge — Emil Salomonsson, Philip Haglund, Hjalmar Jonsson, Hjörtur Logi Valgardsson — Joel Allansson, Pontus Farnerud, Nordin Gerzic (Jakob Johansson 82), Tobias Sana (David Moberg Karlsson 78) — Tobias Hysén, Hannes Stiller (Robin Söder 62).

Gif Sundsvall (4—5—1): Oscar Berglund — Robert Lundström, Marcus Danielsson, Christian Brink, David Myrestam — Daniel Sliper (Michel Pires 58), Kevin Walker, Fredrik Holster, Nuri Mustafi (Roger Risholt 66), Simon Helg (Stefan Ålander 80) — Pa Dibba.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

GÖTEBORG. Mot Åtvidaberg tackade Hannes Stiller för förtroendet från start och gjorde två mål – i kvällens match mot Sundsvall ville han inte vara sämre. Redan i den tredje minuten stod Stiller för hemmalagets smakstart mot norrlänningarna.

Det var en ledning som Göteborg aldrig släppte och i den 29:e minuten slog Joel Allansson till med sitt första mål någonsin i allsvenskan som sedan också blev slutresultatet i segern.

Dyrbar seger

Tredje raka segern för Göteborg kan dock ha varit dyrbar. IFK:s kanske bästa spelare hittills den här säsongen Tobias Sana utgick skadad och även nyförvärvet från Örebro Nordin Gerzic skadade sig. Hur illa det är forfarande osäkert.

Mikael Stahre var trots det nöjd efter matchen:

- Vi vinner för att vi är bra, energifyllda, jobbar väldigt hårt och spelar snabbare än motståndaren, säger han till Canal plus.