Tisdag 26 Okt
Stockholm

Sudic: "Hela Malmö vill se mig och Jansson spela ihop"

Men nu ska Sudic ta sig upp och konkurrera om mittbacksplatsen i MFF igen.
1 av 6
Men nu ska Sudic ta sig upp och konkurrera om mittbacksplatsen i MFF igen. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Jasmin Sudic har rest sig igen efter två års skadeuppehåll.
2 av 6
Jasmin Sudic har rest sig igen efter två års skadeuppehåll. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Här blir han hyllad av Agon Mehmeti och Guillermo Molins efter hans skada 2010.
3 av 6
Här blir han hyllad av Agon Mehmeti och Guillermo Molins efter hans skada 2010. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Och sedan har han hunnit med att göra det en gång till.
4 av 6
Och sedan har han hunnit med att göra det en gång till. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Han comebackade på övertid mot Syrianska men hoppas snart få spela 90 minuter.
5 av 6
Han comebackade på övertid mot Syrianska men hoppas snart få spela 90 minuter. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
I april 2010 drog han av korsbandet.
6 av 6
I april 2010 drog han av korsbandet. Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX

Två allvarliga korsbandsskador på två år. Nu är MFF-mittbacken Jasmin Sudic redo för spel i Allsvenskan igen: ”Jag har för mycket bra fotboll inom mig."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Jasmin Sudic

– Debuterade redan som 17-åring i MFF:s A-lag.

– Har varit vice-kapten för U21-landslaget men blev uttagen i Bosnien-Hercegovinas trupp som skulle möta Sverige 2009. Men en skada stoppade honom från spel.

– Har fått en egen sång av MFF-fansen till melodin av Gullan Bornemarks klassiker "Sudda sudda": "Jasmin Sudic knäcker alla ben, käkar barn och dricker fotogen. Benen har han fått för han ska sudda, sudda. Sudda sudda bort varenda en."

Källa: Wikipedia.

LÄS ALLT OM DERBYT

Pontus Jansson om svensk läktarkultur: Mittbackstalangen: "Ståplats är något alldeles extra"

Mattias Lindström tycker fotbollen ska tala: Lindström: "Dags att gå tillbaka till fotbollen och festen"

MFF om säkerheten: "Har inte problemen som finns i Stockholm"

 

MALMÖ. På våren för två år sedan slet Jasmin Sudic av sitt korsband för första gången. Därefter har han hunnit med att skada samma korsband en gång till – men den här säsongen är han tillbaka.

– Jag drog av mitt korsband två gånger på två år vilket absolut inte är kul. Det är jättejobbigt. Men nu har jag tack och lov lyckats komma tillbaka och det som hjälpte mig var att jag hela tiden trodde på mig själv. Jag har för mycket bra fotboll inom mig som gjorde att jag aldrig ens tänkte på att ge upp, säger Sudic som var given i startelvan innan han blev skadad.

Liknande uppväxt som Zlatan

Liksom vår storstjärna Zlatan Ibrahimovic är Sudic uppväxt i en tuff förort i Malmö och precis som superstjärnan tror han att det har stärkt honom.

- Jag har i ett stökigt område ändå kunnat välja en annan väg än vad andra ungdomar har. Bor man på Sofielund måste man vara stark som människa för att kunna stå på sig själv. Det samma gäller även i fotbollen.

Kan du känna igen dig i det som Zlatan Ibrahimovic berättar i sin självbiografi?

- Det kan jag absolut. Visst var det lite så att lärarna inte gav fullt förtroende bara för att man var från ett stökigt område. Men samtidigt tycker jag att det bara blivit bättre med åren då alla insett att om Zlatan från Rosengård kan lyckas, då kan alla lyckas.

Sudic gjorde sin comeback för två veckor sedan när han på övertid hoppade in mot Syrianska. Han siktar dock på 90 minuters spel inom en snar framtid.

- Jag känner mig i ett bra fysiskt tillstånd och har även gjort någon 90 minuters match i B-laget så jag tror absolut att jag är redo för 90 minuter i Allsvenskan nu.

"Malmö vill se mig och Pontus Jansson spela tillsammans"

Sudic känner även förtroendet från MFF-fansen.

- Det känns som att hela Malmö vill se mig och Pontus Jansson spela tillsammans. Och det tror jag att de kommer få se en dag.

Sudic vill självklart utvecklas och testa hur långt hans vingar kan bära inom fotbollen – men han är också smärtsamt medveten om hur allting kan vända på en femöring för en fotbollsspelare.

- Jag tror att jag kan komma långt men sen vet jag att oväntade saker kan ske snabbt inom fotboll som förändrar situationen helt. Mitt mål är bara att komma så långt jag kan och jag strävar alltid efter mer.

Texten är skriven av Nicole Fältlöv en av bloggarna - och en av sex finalister - på nextinfootball.se där vinnaren blir Nyheter24:s EM-reporter på plats i Ukraina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela