William Atashkadeh är stor hjälte som satte straffen och därmed spikade slutresultatet 2–2
1 av 4
William Atashkadeh är stor hjälte som satte straffen och därmed spikade slutresultatet 2–2 - Foto: CONNY SILLÉN/SCANPIX
Örebro kämpade till sig en poäng på övertid mot AIK.
2 av 4
Örebro kämpade till sig en poäng på övertid mot AIK. - Foto: CONNY SILLÉN/SCANPIX
AIK:s Celso Borges jublar efter sitt 1–0-mål.
3 av 4
AIK:s Celso Borges jublar efter sitt 1–0-mål. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Och här sätter Viktor Lundberg 2–1 men det räckte alltså inte.
4 av 4
Och här sätter Viktor Lundberg 2–1 men det räckte alltså inte. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Åhman Persson syndabock – Örebro kvitterade på övertid

På övertid straffade William Atashkadeh AIK och gav Örebro sin första poäng på sex matcher: "Jag tränade på straffar i dag på morgonen."


Örebro–AIK 2–2 (1–1)

0—1 Celso Borges (21), 1—1 Mohammed Saeid (33), 1—2 Viktor Lundberg (57), 2—2 William Atashkadeh (90 str).

Utv, AIK: Robert Åhman Persson (90).

Varningar, Örebro: Peter Samuelsson, Magnus Wikström. AIK: Viktor Lundberg.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 7 722.

Örebro (4—4—2): Jonas Sandqvist — Patrik Haginge, Ilir Berisha (Christoffer Wiktorsson 67), Magnus Wikström, Samuel Wowoah — Tommy Wirtanen (Patrik Anttonen 19), Tobias Grahn (Markus Astvald 54), Mohammed Saeid, Armend Alimi — Peter Samuelsson, William Atashkadeh.

AIK (4—4—2): Kyriakas Stamtopoulos — Martin Lorentzon, Per Karlsson (Robert Åhman Persson 46) , Niklas Backman, Nils-Eric Johansson — Lalawélé Atakora (Gabriel Özkan 87), Robin Quaison (Nicklas Maripuu 66), Daniel Tjernström, Martin Kayongo-Mutumbu — Viktor Lundberg, Celso Borges.
 

ÖREBRO. Med både övertag i spel och målchanser för AIK såg stockholmslaget ut att gå mot deras första trepoängare på fyra matcher men Örebro och Peter Samuelsson ville annat. I den första övertidsminuten blir Samuelsson neddragen av den inbytte – och tidigare avstängde – Robert Åhman Persson i straffområdet.

Domare Markus Strömbergsson tvekar inte. Straff och utvisning. Minuten senare kvitterar William Atashkadeh kallt – och det var aldrig någon tvekan där heller.

– Det är en pressad situation, men jag löser det ändå, säger poängräddaren till Canal plus och förklarar hur han kunde hålla sig så lugn.

– Jag tränade på straffar i dag på morgonen.

Borges och Lundberg gjorde mål

Annars var det AIK som var det bättre laget matchen igenom. Med ifrågasatta anfallare var det nog trots allt ganska skönt att både Celso Borges och Viktor Lundberg gjorde gnagets mål. För den sistanämnda betydde det dessutom det första för säsongen – men han hade svårt att vara glad efteråt.

– Det känns surt, jävligt surt. Vi är bättre och det är egentligen bara tur att de får straffen, säger Lundberg till Canal plus.

"Vi hade behövt tre poäng i dag"

Trots den sena poängen var inte heller Atashkadeh helt nöjd efter matchen.

– Vi hade behövt tre poäng i dag, men en pinne mot AIK är väl helt okej, säger han till Canal plus.

Resultatet 2–2 betyder att Örebro tar sin första poäng på sex matcher i allsvenskan – men laget saknar fortfarande en trepoängare.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.