Robin Quaison gjorde sitt första allsvenska mål.
Robin Quaison gjorde sitt första allsvenska mål. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån
När Astrit Ajdarevic gjorde 2–0 i den 17.e minuten såg det mörkt ut.
När Astrit Ajdarevic gjorde 2–0 i den 17.e minuten såg det mörkt ut. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån
Men bara 16 minuter senare gjorde Martin Lorentzson 3–2 och AIK hade därmed vänt. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån
AIK vände 0–2 till 5–2 mot Norrköping.
AIK vände 0–2 till 5–2 mot Norrköping. - Foto: MARCUS ERICSSON/Bildbyrån

AIK:s supervändning – gjorde tre mål på 15 minuter

Tre mål på 15 minuter. AIK vände Norrköpings 2–0-ledning på ett osannolikt sätt på Råsunda och vann till slut med 5–2.

AIK–Norrköping 5–2 (3–2)

Målen: 0–1 (4) Gunnar Heidar Thorvaldsson, 0–2 (17) Astrit Ajdarevic, 1–2 (18) Daniel Gustavsson, 2–2 (21) Viktor Lundberg, 3–2 (33) Martin Lorentzson, 4–2 (53) Robin Quaison, 5–2 (77) Daniel Gustavsson.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

SOLNA. När Astrit Ajdarevic gjorde 2–0 till Norrköping i den 17:e minuten hann knappt AIK bli besvikna eller Norrköping bli fira innan Daniel Gustavsson reducerade. Hans första mål i allsvenskan satte eld i baken på gnaget som därefter fullständigt körde över Norrköping. I den 21:a minuten kvitterade Viktor Lundberg med ett jätteskott från 35 meter och sedan dröjde det bara tolv minuter innan Martin Lorentzon nickade in en hörna och gav AIK ledningen.

Den andra halvleken blev sedan bara ett försök för ett förtvivlat Norrköping att hålla ner siffrorna mot ett inspirerat AIK som inte har vunnit på Råsunda tidigare den här säsongen. Något som även Andreas Alm förklarade den dåliga inledningen med.

– Det blir lätt en kramp hemma på Råsunda, vi har inte vunnit här förut, sen blir det lite vilda västern och fulla fart framåt, säger han till Canal plus.

Vilket nästan är en underdrift – slutresultatet 5–2 var i underkant och för tidigare målsnåla AIK måste det ha varit skönt att få släppa lite på trycket och göra fem mål i en match. Senast laget gjorde det var 2006 mot Öster.

Tyngre går det för Norrköping som har släppt in elva mål på de två senaste matcherna.

– Vi är inne i en väldigt djup svacka, framför allt i försvarsspelet, säger tränare Janne Andersson till Canal plus.

Segern för AIK betyder att de går upp på fjärde plats i tabellen, sex poäng bakom serieledande Elfsborg som möter GIF Sundsvall borta i morgon.

AIK
/
/
/
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.