Friends arena invigs den 14 november - med en match.
1 av 5
Friends arena invigs den 14 november - med en match. - Foto: Scanpix
"Vi vill samarbeta med AIK och även supportrarna om de vill det", har Andreas Drufva, verksamhetschef på Friends  tidigare sagt till Nyheter24.
2 av 5
"Vi vill samarbeta med AIK och även supportrarna om de vill det", har Andreas Drufva, verksamhetschef på Friends tidigare sagt till Nyheter24.
Frågan är nu om Helena Bergström och kanske även dottern Molly Nutley kommer att få en roll?
3 av 5
Frågan är nu om Helena Bergström och kanske även dottern Molly Nutley kommer att få en roll? - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Colin Nutley kommer regissera invigningen av Friends Arena.
4 av 5
Colin Nutley kommer regissera invigningen av Friends Arena. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Bergström har medverkat i 14 av Nutleys 15 svenska filmer som han har regisserat.
5 av 5
Bergström har medverkat i 14 av Nutleys 15 svenska filmer som han har regisserat. - Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Colin Nutley(!) regisserar Friends Arenas invigning

Den 27 oktober invigs Friends Arena. Nu är det klart att Änglagårdsregissören Colin Nutley kommer vara hjärnan bakom invigningen: "Vi är otroligt glada att det är Colin Nutley som regisserar."


Här är turerna kring Friends arena

Swedbank betalade runt 150 miljoner kronor för att i tolv år framåt äga namnrättigheterna för den nya Nationalarenan i Solna.
AIK-fansen rasade när Swedbank meddelade planerna på att överlåta namnet till Friends som goodwill.

På onsdagen blev det klart och den 14 november invigs Friends arena.

– Det finns alltid synpunkter på ett nytt namn, men det kommer sätta sig. AIK kommer att ladda in sin egen betydelse i ordet friends. Det finns en väldigt stark kamratskap i AIK som de kommer kunna relatera ordet till, säger varumärkesexperten Magnus Ernestam till Nyheter24.

STOCKHOLM.  Med filmer som Änglagård (hur många blev det till slut?), Black Jack och Sprängaren i bagaget har alltså Colin Nutley fått äran att regissera invigningen av AIK:s nya hemmaplan och den nya nationalarenan.

– Ingen är bättre än just han på att se och plocka fram det svenska, säger Friends Arenas Thomas Perslund i ett pressmeddelande.

I 90 minuter kommer "Sveriges största artister, sportprofiler, dansare och underhållare" hålla en föreställning som regisseras av Colin Nutley.

Oklart om Helena Bergström får någon roll

– Min ambition är att skapa en föreställning som bygger på att leverera mängder av ögonblick som publiken kan ta med sig från föreställningen och förhoppningsvis bära med sig varje gång de besöker arenan igen, säger Colin Nutley.

Just "det svenska" kommer att ligga till grund för föreställningen som kommer att ha inslag av svensk historia och kultur. Något som Nutley själv har bidragit till.

Frågan är bara då vilken roll hans fru Helena Bergström kommer att få i invigningen?

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.