Albiola Dauda gav Kalmar ledningen i den 33:e minuten.
Albiola Dauda gav Kalmar ledningen i den 33:e minuten. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Gunnar Heidar Thorvaldsson kvitterade till 1-1 i den 62:a minuten och avgjorde matchen i den 83:e. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Islänningen klappas om av lagkamraterna.
Islänningen klappas om av lagkamraterna. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Thorvaldsson stor hjälte när IFK vann

IFK Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson sänkte Kalmar FF på egen hand med två sena mål.

IFK Norrköping-Kalmar FF

0-1 Dauda (33)
1-1 Thorvaldsson (62)
2-1 Thorvaldsson (83)

Publik: 7502
Domare: Mattsson

NORRKÖPING. Kalmar FF såg efter en tung vårsäsong ut att ha fått ordning på spelet. I nypremiären mot Syrianska vann man med 3-0. Och i  den 33:e minuten mot IFK Norrköping sprang Albiola Dauda ifrån hemmaförsvaret och placerade in 1-0 bakom David Nilsson.

Men 1-0 är som bekant inte en alltför trygg och säker ledning i fotboll. Efter 62 spelade minuter nådde Gunnar Heidar Thorvaldsson högst och nickade kallt in 1-1. 21 minuter senare var det dags igen. Islänningen smällde in avgörande 2-1 bakom Etrit Berisha. Thorvaldssons åttonde mål för säsongen.

– Han är jätteviktig för oss. Ibland gör han mig gråhårig, men han är förjävlig i straffområdet, säger tränaren Janne Andersson till Canal Plus.