Mattias Asper når högre än David Elm och boxar bort bollen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ett blekt Elfsborg spelade 0-0 hemma mot Mjällby.

0-0.

Gula kort: Mobaeck. Hult.

Publik: 10 258.
Domare: Hansson.

BORÅS. Tio segrar och två förluster. Det är seriesuveränen Elfsborgs vårsäsongsfacit. Men nystarten efter EM-uppehållet har gått desto sämre. Först förlorade Boråsklubben mot Åtvidaberg med 5-1. Och på söndagen spelade man 0-0 hemma mot Mjällby.

– Svårt att säga varför vi börjat trögt. Vi var inne i ett bra flow före EM, säger Oscar Hiljemark till Canal Plus, och fortsätter:

– Orolig ska man alltid vara. Malmö ser väldigt heta ut så det är klart att vi inte vill att de ska ta tre poäng.

Mjällby närmast segern

Elfsborg täppte förvisso till bakåt, men hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser framåt.

Mjällby inledde matchen klart bäst och redan i den första minuten var Pär Ericsson nära att lobba in 1-0. Elfsborgs Johan Larsson rensade dock undan i sista stund.

I den andra halvleken var Elfsborg förvånansvärt blekt och Mjällby var närmast segern. Både Pär Ericsson och Erton Fejzullahu hade bra lägen att avgöra matchen.

Elfsborg klarade sig med nöd och näppe. Nu måste tränaren Jörgen Lennartsson och hans mannar hitta tillbaka till vårsäsongens spel om det ska bli något SM-guld.