Viktor Prodell spelade fram till "Åtvids" första mål och satte själv det andra målet. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
AIK förlorade tungt på Kopparvallen mot Åtvidaberg som gick om "Gnaget" som serietrea. - Foto: Bildbyrån
Åtvidaberg spelade ut AIK på Kopparvallen.
Andreas Alm fick se sitt AIK förlora på Kopparvallen.
Andreas Alm fick se sitt AIK förlora på Kopparvallen. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Prodell krossade AIK

Åtvidaberg slog gästande AIK och ligger nu på en tredjeplats i Allsvenskan.

Övriga resultat:

IFK Göteborg - Gefle, 1-0 Farnerud (20), 1-1 Faltsetas (70)

Helsingborg - Syrianska, 0-0

Mjällby - Sundsvall, 1-0 Fejzullahu (63)

ÅTVIDABERG. Matchen inleddes med en trött första halvlek när tabelltrean AIK gästade Kopparvallen och storspelande Åtvidaberg. En vinst för Åtvidaberg skulle innebära att laget gick om AIK och knep tredjeplaceringen i tabellen. Men inget av lagen kom till skott även om Åtvidaberg ägde större delen av första halvleken. Till slut klev Viktor Prodell fram och passade Markus Eriksson som nickade in "Åtvids" första mål. Därefter satte han själv det avgörande 2-0-målet.

Men det började trögt. "Åtvids" hete målkung Viktor Prodell fick ett suveränt friläge men brände det. När lagen gick ut från halvtidsvilan hade det bara gått 40 sekunder när AIK:s Robin Quaison fick ett drömläge att ta ledningen. Men målskyttet ville inte lossna för vare sig "Åtvid" eller "Gnaget".

Prodell stekhet

Länge trodde publiken att det skulle bli en mållös eftermiddag på Kopparvallen. Men i den 75:e minuten var det dags för Markus Eriksson för Åtvidaberg. En suverän framspelning av Viktor Prodell gjorde att Eriksson kunde nicka in sitt 7:e mål för säsongen.

– Ibland lyckas man. Det är vi som styr och ställer där ute, säger förre AIK-spelaren Markus Eriksson till Canalplus efter matchen

Viktor Prodell var dock inte nöjd med 1-0. I den 81:a matchminuten satte han dit sitt 12:e mål för säsongen och tog därmed upp "Åtvid" till en tredjeplats i Allvenskan. När Prodell och "Åtvid" sänkte AIK slogs det även publikrekord på Kopparvallen. 7621 åskådare såg på när Åtvidaberg gick om AIK och upp på tredjeplatsen.