Daniel Larsson jublar över sitt mål. - Foto: Scanpix
Gais riskerar att åka ur. - Foto: Scanpix
Mathias Ranégie satte 2-0.
Mathias Ranégie satte 2-0. - Foto: Scanpix

Malmö FF tog ny seger – utmanar Elfsborg om guldet

Malmö vann med 2-0 mot Gais – och är nu bara tre poäng efter serieledande Elfsborg.

Malmö-Gais

1-0 Daniel Larsson (23)'

2-0 Mathias Ranégie (31)

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

MALMÖ. Malmö knappar in på Elfsborg. Mot Gais låg anfallsduon Daniel Larsson och Mathias Renégie bakom tre viktiga poäng.

– Vi möter förmodligen Sveriges bästa lag, konstaterade Gais-tränaren Alexander Axén i Canal Plus.

Malmö tog tag i spelet direkt och hade mest boll i första halvlek. Efter 22 minuter fick hemmalaget utdelning – genom ett snyggt samarbete mellan Mathias Ranégie och Daniel Larsson. Med en lobb över Gais-försvararna hittade Ranégie fram till Daniel Larsson som tryckte in 1-0.

Åtta minuter senare nickade Ranégie själv in 2-0.

Gais tvingades till två byten på grund av skador. Först klev Jeffrey Aubynn av efter 20 minuter – och bara tre minuter in i andra halvlek lämnade målvakten Henri Sillanpää planen. Dime Jankulovski fick göra säsongsdebut, men släppte inte in några ytterligare mål och fick se Malmö vinna med 2-0.

Gais tappar allt mer i botten. Nästjumbon har sju poäng upp till Syrianska på 13:e-platsen.