Söndag 20 Jun
Stockholm

Inhopparen sänkte AIK

Abiola Dauda behövde bara tre minuter på sig att göra mål.
1 av 4
Abiola Dauda behövde bara tre minuter på sig att göra mål. Foto: Stefan Jerrevang
Kalmar tog viktiga poäng i kampen om att undvika bottenträsket.
2 av 4
Kalmar tog viktiga poäng i kampen om att undvika bottenträsket. Foto: Christine Olsson
Abiola Dauda hoppade in och satte det matchvinnande målet.
3 av 4
Abiola Dauda hoppade in och satte det matchvinnande målet. Foto: Christine Olsson
AIK gjorde det spännande på slutet.
4 av 4
AIK gjorde det spännande på slutet. Foto: Christine Olsson

Kalmar tog en överraskande seger mot hemmastarka AIK. Inhopparen Abiola Dauda satte det matchvinnande målet när KFF vann med 2-1 på Råsunda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
AIK-Kalmar 1-2 (0-1)
0-1 Paulus Arajuuri (29), 0-2 Abiola Dauda (47), 1-2 Kwame Karikari (80).

STOCKHOLM. Full pott mot AIK innebär att Kalmar klättrade fyra placeringar och satte press på bottenkonkurrenterna inför kommande matcher.

– Det är jätteviktigt för oss att slå topplagen. Vi har en bra period bakom oss efter EM och inte minst i europaspelet. Vi visste att vi har de kvaliteter som behövs, men vi behöver lite lugnare passningsspel, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Första halvlek bjöd inte på något skönspel. AIK inledde bäst, men det var Kalmar som fick utdelning efter 30 minuter. Paulus Arajuuri gjorde säsongens första mål – efter att mer eller mindre bara blivit träffad och styrt in bollen i samband med en hörna.

Henrik Rydström var kritisk i paus till sitt lags spel.

– Det är ingen stor fotboll. Vi är missnöjda med väldigt mycket. Vi faller för mycket och har svårt med vårt eget passningsspel. Och inte blev det bättre av att vi gjorde mål, sa Rydström till Canal Plus.

Kanske var det Rydströms ord i paus som låg bakom kanonstarten på andra halvlek. Nyss inbytte Abiola Dauda behövde knappt tre minuter på sig att göra 2-0. Nigerianen tog emot bollen en bit utanför straffområdet, avancerade inåt och tryckte bollen i nät. Det var Daudas sjunde fullträff den här säsongen – och nu har har han gjort lika många mål som på två säsonger totalt i KFF-tröjan.

AIK reducerade med tio minuter kvar av matchen – och även då var det en inhoppare som låg bakom målet. Kwame Karikari byttes in 57:e minuten och fick sedan göra säsongens första mål.

AIK fick energi av målet och pressade hårt på slutet, men lyckades inte kvittera. Gnaget gick därmed miste om chansen att gå om trean Häcken i tabellen.

– Första 55 minuterna är riktigt dåligt, riktigt dåligt. Det finns inget i spelet som vi är nöjda med. Forceringen sista 20 är helt okej. Men det är en riktigt dålig insats, säger AIK-tränaren Andreas Alm besviket i Canal Plus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela