Åtvidabergs ena skyttekung Magnus Eriksson tackar för sig i klubben.
1 av 3
Åtvidabergs ena skyttekung Magnus Eriksson tackar för sig i klubben. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
22-åringen är nu klar för belgiska Gent.
2 av 3
22-åringen är nu klar för belgiska Gent. - Foto: SCANPIX
Tillsammans med anfallspartnern Viktor Prodell har Eriksson gjort 22 av Åtvidabergs 37 mål den här säsongen.
3 av 3
Tillsammans med anfallspartnern Viktor Prodell har Eriksson gjort 22 av Åtvidabergs 37 mål den här säsongen. - Foto: SCANPIX

Åtvids skyttekung lämnar – för belgiskt storlag

Åtvidabergs stjärnskott Magnus Eriksson slutförhandlar med den belgiska klubben Gent. Övergången är i princip klar: "Det stämmer", säger 22-åringen.


Magnus Eriksson

Började sin karriär i AIK men fick sitt stora genombrott i Gnagets farmarlag Väsby United i Superettan 2010. Efter elva mål på 29 matcher gick han till Åtvidaberg där succén fortsatte. 22-åringen gjorde 15 mål på 29 matcher i Superettan förra säsongen.

Med tio mål i årets Allsvenska har många klubbar fått upp ögonen för den storeväxte anfallaren som nu alltså är klar för Gent i den belgiska ligan.

ÅTVIDABERG. Åtvidabergs anfallspar Magnus Eriksson och Viktor Prodell har gjort 22 av lagets 37 mål den här säsongen. Det är inte svårt att förstå deras betydelse för sjundeplacerade Åtvidaberg i Allsvenskan. Men nu tappar tränaren Andreas Thomsson ena halvan av duon. 

Det belgiska laget Gent slutförhandlar med Åtvidaberg om Magnus Eriksson – men övergången är i princip redan klar.

–  Det känns som ett bra steg att ta. Det har gått bra i år, för mig och för laget. Den här chansen dök upp och då vände jag ut in på vad jag ville göra. Det var det här jag ville. Kontraktet är på fyra år, säger 22-åringen själv till Fotbollskanalen. 

Om några dagar åker Eriksson till Belgien för att genomgå en läkarundersökning. Avslutningsmatchen blir derbyt mot IFK Norrköping om en vecka.

–  Det blir min avtackning. Mitt sista framträdande vilket känns väldigt bra eftersom det inte är vilken match som helst. Ett utsålt derby i sista matchen blir kul, säger 22-åringen som tackade nej till Helsingborg för Gent.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.