Söndag 18 Apr
Stockholm

Stahre om jättetalangen: "Kan gå hur långt som helst"

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre hyllar nya stjärnskottet och hoppas på en bättre placering än fjolårets fiasko.
1 av 3
IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre hyllar nya stjärnskottet och hoppas på en bättre placering än fjolårets fiasko. Foto: SCANPIX SWEDEN
Tobias Hysén – gjuten i Blåvitts startelvan.
2 av 3
Tobias Hysén – gjuten i Blåvitts startelvan. Foto: SCANPIX SWEDEN
David Moberg Karlsson är spelaren som IFK Göteborg hoppas och tror ska slå igenom under 2013. <br>– Han kan gå hur långt som helst, säger Mikael Stahre.
3 av 3
David Moberg Karlsson är spelaren som IFK Göteborg hoppas och tror ska slå igenom under 2013. <br>– Han kan gå hur långt som helst, säger Mikael Stahre. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – och den här gången har vi pratat med IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre om lagets näste storstjärna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 tippar

1.

2. IFK Göteborg

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Gefle IF

12.

13.

14.

15.

16.

Resultat

25/1: IFK Göteborg–Shakhtar Donetsk 1–2

28/1: Olympia Ljubljana–IFK Göteborg 0–0

31/1: IFK Göteborg–Strömsgodset 3–0

9/2: IFK Göteborg–Sönderjyske 1–0

16/2: IFK Göteborg–Fredrikstad FK 5–1

23/2: IFK Göteborg–Örgryte IS 2–0

2/3: IFK Göteborg–IK Brage 2–0

10/3: Nyköpings BIS–IFK Göteborg 1–4

17/3: IFK Göteborg– Kalmar FF 0–1

GÖTEBORG. Med nyförvärv som Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Daniel Sobralense och John Alvbåge var IFK Göteborg storfavoriter till att vinna SM-guldet förra säsongen – men det slutade med ett plattfall och en beskedlig sjundeplats. 

Med ett år i benen hoppas nu göteborgarna att lagdelarna ska ha hittat varandra och att de ska kunna hota på allvar i toppen. 

– Vi har höga krav på oss själva. Det handlar om att gå in och göra bra prestationer, och att vinna så många matcher som möjligt, säger tränare Mikael Stahre till Nyheter24.  

Att en fungerande anfallsformation är väsentlig för att målet ska nås vet Stahre. Tobias Hysén är gjuten på en av platserna. Bredvid honom hoppas många på den 19-årige talangen David Moberg Karlsson – som höjs till skyarna av tränaren.

– Det är en väldigt spännande spelare med stor potential, en bra och snabb avslutare. Det är upp till oss att ge honom förutsättningarna så han får möjlighet att lyckas. Tar han den möjligheten kan han gå hur långt som helst.

Hade för höga tankar om sig själva 

David själv säger att han har tagit ett kliv i rätt riktning och har riktigt bra chanser att lyckas i IFK Göteborg. Han tycker att laget känns stabilare och ödmjukare än förra året, då de kanske hade lite för höga tankar om sig själva. 

– Vi är säkrare på oss själva i år, och vet vad vi vill. För min egen del vill jag spela så mycket som möjligt, göra poäng och visa vad jag kan. Tobias är given på topp och konkurrensen om platsen bredvid honom är hård, säger han och fortsätter:

– Men fortsätter jag som jag har gjort under försäsongen så kommer allt lossna, och jag siktar på att bli ordinarie. Jag har goda chanser om jag ligger i. 

"Det bästa med fotbollen"

I premiären väntar Häcken och Moberg Karlsson hoppas på en publikfest på Ullevi. 

– Förhoppningsvis får vi en solig dag med mycket folk som sjunger och en bra match, det är det bästa med fotbollen. 

Mikael Stahre är nöjd med försäsongen och har sagt att de sedan länge varit redo för seriepremiär. 

Nyheter24 har tippat er på en andraplats, vad säger du om det? 

– Vi siktar som sagt på topp tre, men självklart också på guldet. Och jag tror att vi har en god chans att nå det vi siktar på. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela