Här är de allsvenska spelarna du måste följa – på twitter

- 01/04/2013, 13:50 -
Här är tipsen på de bästa twittrarna i allsvenskan.
1 av 4

Här är tipsen på de bästa twittrarna i allsvenskan.

BILDBYRÅN

Bojan Djordjic är het och lägger sig aldrig i en diskussion.
2 av 4

Bojan Djordjic är het och lägger sig aldrig i en diskussion.

© Bildbyrån / MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Martin Mutumba kör på sitt språk.
3 av 4

Martin Mutumba kör på sitt språk.

© Bildbyrån / Lennart Månsson

Jiloan Hamad är den snälle på twitter.
4 av 4

Jiloan Hamad är den snälle på twitter.

© Bildbyrån / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nu har äntligen allsvenskan dragit igång igen. Med anledning av det har Nyheter24 satt ihop en lista på de tio bästa twittrarna i allsvenskan – utan inbördes ordning.

Tom Pettersson, Åtvidaberg.

Allsvenskans "psykfall" som han beskriver sig själv. Pettersson är kanske den störste skämtaren av alla de allsvenska spelarna och det är tydligt att han tänker efter innan han twittrar. Twittrar oftast om fotboll eller hans lag i elitserien, Färjestad.

Exempel på tweet:

John Alvbåge, IFK Göteborg.

Om du någonsin behöver ett filmtips ska du börja följa IFK Göteborgs målvakt. Den förre landslagsmålvakten är en intensiv twittrare med starka åsikter och många utropstecken. Det händer mycket kring Alvbåge på det sociala mediet. 

Exempel på tweet:

Pontus Jansson, Malmö FF.

Här har vi allsvenskan retweet-kung. Twittrar du om MFF, Arlöv eller fotbollsspelet Fifa och pingar Malmös mittback kan du med stor sannolikhet räkna med en retweet till drygt 7 000 följare. Själv är han en optimistisk påg som gärna visar det på twitter. 

Exempel på tweet:

Stefan Ishizaki, Elfsborg.

Allsvenskan gastronom. Var du inte hungrig innan du såg Ishizaki twittra är du det efteråt. Elfsborgs mittfältare pumpar mer än gärna ut bilder på sin matlagning. Håller annars en skämtsam ton på sin tweets och skickar gärna en passning med glimten i ögat till sina konkurrenter i allsvenskan.

Exempel på tweet:

Moestafa El Kabir, Häcken.

Hos El Kabir existerar det ingen munkavle. Häckens anfallare är ärligheten själv på twitter och interagerar ofta med andra allsvenska spelare och medieprofiler. Både på allvar och med skämtsam ton.

Exempel på tweet:

Martin Mutumba, AIK.

Dåm flesta ha koll på Mutumbas språk vid d här laget. Me sina nestan 18 lax följare e Rinkebys stolthet en av dåm största på twitter – viket ha gjort han ti ett varumärke me ett eget klädmärke å app. Men han ha ennu kvar sin charm på twitter.

Exempel på tweet:

Bojan Djordjic , Brommapojkarna.

Här är twitterkungen av Sverige – om vi pratar om allsvenska fotbollsspelare. Med över 25 000 följare är han överlägset mest populär av alla – om man räknar bort Alejandro Bedoya som har flest följare från USA. Kanske för att han aldrig drar sig för att säga vad han tycker, eller ilsket svara på andra twittrare som munhugger med honom. Underhållande läsning, svordomar på tre olika språk.

Exempel på tweet:

Nicklas Bärkroth, Brommapojkarna.

En spelare som tillhör den här listan på grund av sin ärlighet. Det känns ärligt, uppriktigt och spontant när Bärkroth twittrar – även om han inte är någon Bojan Djordjic. 

Exempel på tweet:

Jiloan Hamad, Malmö FF.

Precis som på och vid sidan av planen är MFF:s 22-årige lagkapten mycket professionell på twitter. En god förespråkare för fotbollen som vill både medspelare och konkurrenter all lycka. Inte den mest uppseendeväckande twittraren av alla men kanske den mest omtänksamme.

Exempel på tweet:

Lasse Nilsson, Elfsborg.

En riktig profil på twitter. Säger vad han tycker och svarar ofta sina följare. Drar sig inte för att såga media. En frisk fläkt.

Exempel på tweet: