Här är tipsen på de bästa twittrarna i allsvenskan.
1 av 4
Här är tipsen på de bästa twittrarna i allsvenskan. - Foto: BILDBYRÅN
Bojan Djordjic är het och lägger sig aldrig i en diskussion.
2 av 4
Bojan Djordjic är het och lägger sig aldrig i en diskussion. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Martin Mutumba kör på sitt språk.
3 av 4
Martin Mutumba kör på sitt språk. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Jiloan Hamad är den snälle på twitter.
4 av 4
Jiloan Hamad är den snälle på twitter. - Foto: © Bildbyrån / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Här är de allsvenska spelarna du måste följa – på twitter

Nu har äntligen allsvenskan dragit igång igen. Med anledning av det har Nyheter24 satt ihop en lista på de tio bästa twittrarna i allsvenskan – utan inbördes ordning.


Bubblare

Alejandro Bedoya, Helsingborg.

Emil Salomonsson, IFK Göteborg.

Andreas Haddad, Brommapojkarna.

Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg.

Tom Pettersson, Åtvidaberg.

Allsvenskans "psykfall" som han beskriver sig själv. Pettersson är kanske den störste skämtaren av alla de allsvenska spelarna och det är tydligt att han tänker efter innan han twittrar. Twittrar oftast om fotboll eller hans lag i elitserien, Färjestad.

Exempel på tweet:

John Alvbåge, IFK Göteborg.

Om du någonsin behöver ett filmtips ska du börja följa IFK Göteborgs målvakt. Den förre landslagsmålvakten är en intensiv twittrare med starka åsikter och många utropstecken. Det händer mycket kring Alvbåge på det sociala mediet. 

Exempel på tweet:

Pontus Jansson, Malmö FF.

Här har vi allsvenskan retweet-kung. Twittrar du om MFF, Arlöv eller fotbollsspelet Fifa och pingar Malmös mittback kan du med stor sannolikhet räkna med en retweet till drygt 7 000 följare. Själv är han en optimistisk påg som gärna visar det på twitter. 

Exempel på tweet:

Stefan Ishizaki, Elfsborg.

Allsvenskan gastronom. Var du inte hungrig innan du såg Ishizaki twittra är du det efteråt. Elfsborgs mittfältare pumpar mer än gärna ut bilder på sin matlagning. Håller annars en skämtsam ton på sin tweets och skickar gärna en passning med glimten i ögat till sina konkurrenter i allsvenskan.

Exempel på tweet:

Moestafa El Kabir, Häcken.

Hos El Kabir existerar det ingen munkavle. Häckens anfallare är ärligheten själv på twitter och interagerar ofta med andra allsvenska spelare och medieprofiler. Både på allvar och med skämtsam ton.

Exempel på tweet:

Martin Mutumba, AIK.

Dåm flesta ha koll på Mutumbas språk vid d här laget. Me sina nestan 18 lax följare e Rinkebys stolthet en av dåm största på twitter – viket ha gjort han ti ett varumärke me ett eget klädmärke å app. Men han ha ennu kvar sin charm på twitter.

Exempel på tweet:

Bojan Djordjic , Brommapojkarna.

Här är twitterkungen av Sverige – om vi pratar om allsvenska fotbollsspelare. Med över 25 000 följare är han överlägset mest populär av alla – om man räknar bort Alejandro Bedoya som har flest följare från USA. Kanske för att han aldrig drar sig för att säga vad han tycker, eller ilsket svara på andra twittrare som munhugger med honom. Underhållande läsning, svordomar på tre olika språk.

Exempel på tweet:

Nicklas Bärkroth, Brommapojkarna.

En spelare som tillhör den här listan på grund av sin ärlighet. Det känns ärligt, uppriktigt och spontant när Bärkroth twittrar – även om han inte är någon Bojan Djordjic. 

Exempel på tweet:

Jiloan Hamad, Malmö FF.

Precis som på och vid sidan av planen är MFF:s 22-årige lagkapten mycket professionell på twitter. En god förespråkare för fotbollen som vill både medspelare och konkurrenter all lycka. Inte den mest uppseendeväckande twittraren av alla men kanske den mest omtänksamme.

Exempel på tweet:

Lasse Nilsson, Elfsborg.

En riktig profil på twitter. Säger vad han tycker och svarar ofta sina följare. Drar sig inte för att såga media. En frisk fläkt.

Exempel på tweet:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.