"Jag saknar Malmö på alla möjliga sätt"

- 22/03/2013, 10:56 -
Den tidigare Malmöspelaren Jasmin Sudic saknar sin gamla klubb, men tror på mycket speltid i Mjällby.
1 av 3

Den tidigare Malmöspelaren Jasmin Sudic saknar sin gamla klubb, men tror på mycket speltid i Mjällby.

Scanpix

Sudic, som fick sin tidiga karriär förstörd av en korsbandsskada, jämför sig själv med Real Madrid-spelaren Pepe.
2 av 3

Sudic, som fick sin tidiga karriär förstörd av en korsbandsskada, jämför sig själv med Real Madrid-spelaren Pepe.

© Bildbyrån / Lennart Månsson

– Vi är ett jävla gott gäng, tycker Mjällbys tränare Anders Torstensson.
3 av 3

– Vi är ett jävla gott gäng, tycker Mjällbys tränare Anders Torstensson.

© Bildbyrån / Lennart Månsson

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – och den här gången har vi pratat med tidigare Malmöbacken som nu flyttat 12 mil österut – med blandade känslor.

Att förutsättningarna skiljer sig mellan Malmö FF och Mjällby AIF var inget som kom som en chock för Jasmin Sudic, Mjällbys nye mittbacksstjärna. 22-åringen, som lånas ut under säsongen 2013, trivs i Sölvesborg men saknar samtidigt sin gamla stad.

– Det är klart jag saknar Malmö. Mitt gamla lag, fansen, jag saknar det på alla möjliga sätt. Jag får rätt ofta sms om att de saknar mig, hälsade faktiskt på där senast häromdagen.

Fyra mil till bra gräsplan

Förutsättningarna är också annorlunda i klubbarna. Till skillnad från förra året, då allt som behövdes fanns tillgängligt mitt framför ögonen, måste Sudic och hans lag nu åka hela fyra mil för att få spela på en bra gräsplan. Men det är inget han tänker på.

– Klart det skiljer sig att spela i Malmö och Mjällby, i Malmö hade vi ju allt. Men det stör mig inte, jag trivs väldigt bra här. Vi har fantastiska fotbollsspelare i laget och jag har en bra relation med tränarna, vi är ett starkt lag helt enkelt. 

"Kanske får jag en ännu större roll i Mjällby"

Förra säsongen spelade Sudic bara 359 minuter i allsvenskan. I år vill han ha mer. 

– Det hoppas jag verkligen. Jag har inte fått något sagt att jag ska spela alla matcher, jag ska konkurrera med alla på samma villkor så klart, men fortsätter jag träna som jag gör så har jag mycket goda chanser, säger han och fortsätter:

– Jag hade en stor roll i Malmö, men nu är jag lite äldre och har utvecklats, kanske får jag en ännu större roll i Mjällby. 

2010 slet Sudic av korsbandet samt upprepade skadan året efter, något som kan ha förstört en riktig proffskarriär.

– Just då gick det jävligt bra, precis innan skadan. Hade inte den skett så hade jag inte varit kvar i Sverige nu, då hade jag haft en helt annan karriär. Men målet är fortfarande att ta sig utomlands, så klart. Precis som för många andra spelare i allsvenskan. 

Vilken internationellt känd fotbollsspelare vill du bli jämförd med? 

Pepe kanske, jag gillar hans personlighet. Han är rätt aggresiv, som alla vet, haha. Det är en bra egenskap som jag tror att jag själv har också. Ingen anfallare gillar det. 

Mjällbys tränare Anders Torstensson är väldigt nöjd med sin värvning.

– Än så länge är det den bästa värvningen i allsvenskan, det säger jag eftersom jag sett väldigt få matcher av de andra lagen i årets försäsong. Men vi är väldigt nöjda. 

Vad är det bästa med årets Mjällby?

– Vår sammanhållning. Vi är ett jävla gott gäng, och det kan nog ge några extra poäng över säsongen, vi jobbar verkligen för varandra. 

Hur är känslan i laget inför premiären hemma mot IFK Norrköping?

– Kittlande. När allsvenskan väl drar igång är försäsongens resultat ointressanta. Det känns bra och spännande!