Efter Uppdrag gransknings avslöjande kritiseras nu Janne Josefsson hårt av Firman Boys – samtidigt som journalisten får tack för uppmärksamheten.
1 av 3
Efter Uppdrag gransknings avslöjande kritiseras nu Janne Josefsson hårt av Firman Boys – samtidigt som journalisten får tack för uppmärksamheten. - Foto: SCANPIX
Firman boys inblandning i AIK är något som huliganerna själva inte vill dölja.
2 av 3
Firman boys inblandning i AIK är något som huliganerna själva inte vill dölja. - Foto: © Bildbyrån / Björn Tilly
3 av 3
- Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX

Huliganerna efter Uppdrag granskning: "Tack Janne"

Huliganföreningen Firman boys inblandning i AIK:s ledning avslöjades i gårdagens Uppdrag granskning – nu tackar firman Janne Josefsson i ett öppet brev.


Firman Boys vill inte kommentera

"Sedan åratal tillbaka så ger vi inga kommentarer, intervjuer eller dylikt till skandalkåta journalister och vi tänker inte heller nu kommentera några av alla de påståenden som UG gjorde under programmets gång, vare sig mot Firman Boys som organisation, AIK:s ledning eller enskilda supportrar, skriver Firman Boys på sin hemsida.

STOCKHOLM "Det fanns en tid då göteborgaren Jan Josefsson avslöjade maktmissbruk och korrumperade politiker. Det var länge sedan." Så börjar huliganernas öppna brev som i går publicerades på deras hemsida som svar på Uppdrag gransknings avslöjande

I brevet får journalisten Janne Josefsson hård kritik och huliganföreningen fördömer hans avslöjanden. I brevet passar de också på att tacka Josefsson för vad programmet kommer att leda till.

– Vi gläds även över att SVT och UG sannolikt hjälpt oss med nyrekryteringen av nya engagerade AIK-supportrar och medlemmar för många år framåt. Den påverkan denna typ av hårdvinklade sensationsprogram har på unga killar kan inte nog betonas. För detta tackar vi Dig "Janne"!, skriver Firman Boys.

"AIK:s främsta beskyddare"

Huliganföreningen gör ingen hemlighet av sin inblandning i klubben utan skriver istället att det är något de tar stolthet i.

– Firman Boys har som Allmänna Idrottsklubbens främsta beskyddare under de senaste tio åren tagit ett allt större ansvar för föreningens nutid och framtid. Via vårt stora nätverk inom klubben och tillsammans med andra engagerade AIK-supportrar och medlemmar har enskilda grabbar inom vår organisation lagt ner ett enormt arbete för att säkerställa att AIK:s bästa alltid går i första hand och att AIK förblir en medlemsägd förening.

"Klart jag har vänner i Firman Boys"

AIK:s ordförande Johan Segui gör heller inte han någon hemlighet av en nära kontakt med huliganföreningen.

– Alla AIK:are är mina vänner. Så det är klart att jag har vänner i Firman Boys också, säger Segui till Expressen.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.