Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huliganerna efter Uppdrag granskning: "Tack Janne"

- 11/04/2013, 09:30 -
Efter Uppdrag gransknings avslöjande kritiseras nu Janne Josefsson hårt av Firman Boys – samtidigt som journalisten får tack för uppmärksamheten.
1 av 3

Efter Uppdrag gransknings avslöjande kritiseras nu Janne Josefsson hårt av Firman Boys – samtidigt som journalisten får tack för uppmärksamheten.

SCANPIX

Firman boys inblandning i AIK är något som huliganerna själva inte vill dölja.
2 av 3

Firman boys inblandning i AIK är något som huliganerna själva inte vill dölja.

© Bildbyrån / Björn Tilly

3 av 3

Jens L´Estrade / SCANPIX

Huliganföreningen Firman boys inblandning i AIK:s ledning avslöjades i gårdagens Uppdrag granskning – nu tackar firman Janne Josefsson i ett öppet brev.

STOCKHOLM "Det fanns en tid då göteborgaren Jan Josefsson avslöjade maktmissbruk och korrumperade politiker. Det var länge sedan." Så börjar huliganernas öppna brev som i går publicerades på deras hemsida som svar på Uppdrag gransknings avslöjande

I brevet får journalisten Janne Josefsson hård kritik och huliganföreningen fördömer hans avslöjanden. I brevet passar de också på att tacka Josefsson för vad programmet kommer att leda till.

– Vi gläds även över att SVT och UG sannolikt hjälpt oss med nyrekryteringen av nya engagerade AIK-supportrar och medlemmar för många år framåt. Den påverkan denna typ av hårdvinklade sensationsprogram har på unga killar kan inte nog betonas. För detta tackar vi Dig "Janne"!, skriver Firman Boys.

"AIK:s främsta beskyddare"

Huliganföreningen gör ingen hemlighet av sin inblandning i klubben utan skriver istället att det är något de tar stolthet i.

– Firman Boys har som Allmänna Idrottsklubbens främsta beskyddare under de senaste tio åren tagit ett allt större ansvar för föreningens nutid och framtid. Via vårt stora nätverk inom klubben och tillsammans med andra engagerade AIK-supportrar och medlemmar har enskilda grabbar inom vår organisation lagt ner ett enormt arbete för att säkerställa att AIK:s bästa alltid går i första hand och att AIK förblir en medlemsägd förening.

"Klart jag har vänner i Firman Boys"

AIK:s ordförande Johan Segui gör heller inte han någon hemlighet av en nära kontakt med huliganföreningen.

– Alla AIK:are är mina vänner. Så det är klart att jag har vänner i Firman Boys också, säger Segui till Expressen.