Simon Thern ser fram emot torsdagens toppmöte.
1 av 3
Simon Thern ser fram emot torsdagens toppmöte. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Miiko Albornoz kan vänta sig hån från IFK-supportrar.
2 av 3
Miiko Albornoz kan vänta sig hån från IFK-supportrar. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Thern: "Vi har ett grymt flow och en jävligt bra form."
3 av 3
Thern: "Vi har ett grymt flow och en jävligt bra form." - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

MFF-stjärnan: "Albornoz är stark i psyket"

Mycket står på spel i kvällens toppmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF.
Dessutom är Miiko Albornoz troligen med från start – och kan vänta sig svidande burop från läktaren. Men Simon Thern tror inte att det påverkar högerbacken.


Allsvenskan topp fem

IFK Göteborg – 13 poäng, 9–1 i målskillnad. 

Malmö FF – 13 poäng, 8–2 i målskillnad.

Helsingborgs IF – 10 poäng, 11–4 i målskillnad.

Kalmar FF – 8 poäng, 6–3 i målskillnad.

Östers IF – 8 poäng, 6–5 i målskillnad.

Torsdagens allsvenska toppmöte ser ut att bli en riktig folkfest. Biljetterna är snart slutsålda och både IFK Göteborg och Malmö FF är formstarka och redo att tampas om förstaplatsen i tabellen. 

Malmö FF:s mittfältstalang Simon Thern tror på en folkfest – och seger. 

Hur känns det inför matchen?

– Det känns riktigt bra! Vi har ett grymt flow och en jävligt bra form. Vi visade senast mot Öster att vi är på topp, det var nog vår bästa match hittills. Bibehåller vi det spelet och skapar många målchanser ska vi nog ta hem det här, säger han till Nyheter24

I skrivande stund är 15 027 biljetter sålda, och mycket talar för att det blir fullsatt. Thern oroar sig dock inte för ett vansinnigt hemmatryck, och ser fram emot en folkfest.

– Vi kommer att ha ett enormt stöd även fast det är bortaplan. Jag har hört att det kommer en himla massa Malmö-supportrar till Ullevi, så det kommer bli jobbigt för göteborgarna. Det blir en jävligt härlig inramning. 

"Miiko och jag är goda vänner"

Något som kommer ge utslag i medierna efter matchen är hur Miiko Albornoz behandlas av IFK:s supportrar. I ett blogginlägg uppmanade supportergruppen Baraben att håna MFF-spelaren för hans sexdom. 

Hur ser du på situationen kring Albornoz?

– Det är inte så mycket att diskutera om. Det är lite det som tillhör dagens fotboll, att supportrar gör sånt. Och det är nog Miiko inställd på själv, det är inget som jag tror kommer påverka honom. Han är stark i psyket, det ska nog kunna gå vägen ändå. 

Relationen mellan Miiko och laget har inte förändrats, säger Thern. Han berättar att de är goda vänner, att han har fått sitt straff och avtjänat det, helt enkelt. 

Bättre inledning än i fjol

Med fem matcher spelade och en andraplats i tabellen ser det bra ut för MFF. Simon ser en klar förbättring från förra året.

– Vi har ett jävligt bra lag. Jämför hur vi inledde förra säsongen, då hade vi i alla fall inte 13 poäng efter fem matcher. Vi har en mycket bra start att bygga vidare på och när underlaget blir bättre kommer också vi bli bättre, det gynnar oss som spelar en passningsorienterad fotboll. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.