Onsdag 21 Apr
Stockholm

AIK: "Vi räknar med att matchen mot IFK Göteborg ska spelas"

Enligt tabellen tar AIK emot IFK Göteborg på Friends Arena på måndag.
Enligt tabellen tar AIK emot IFK Göteborg på Friends Arena på måndag. Foto: Scanpix

Svenska fotbollsförbundet säger att matchen absolut flyttas om AIK så vill, samma sak säger IFK Göteborg, som står som motståndare. AIK:s presskontakt Gabriella Blombäck säger att de räknar med att matchen ska spelas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter Ivan Turinas hastiga bortgång på torsdagen är fotbollssverige i chock. AIK likaså.

– Alla är i chock. Vi är otroligt ledsna över det som har hänt. Framför allt finns våra tankar hos Ivans familj och även hos spelarna i AIK, säger Gabriella Blombäck till Nyheter24

Blombäck säger att i första hand vill AIK ta hand om Ivans familj och spelarna, för att ta andra frågor senare, så som om matchen mot IFK Göteborg på måndag kommer att spelas eller inte. 

– Vi har inte pratat om matchen, det kommer vi att göra i eftermiddag. Men vi räknar med att den ska spelas. 

"Så vitt jag föstår måste vi flytta matchen"

Svenska fotbollsförbundet säger att det är en hemsk händelse, och att de har full förståelse för att matchen kan komma att flyttas. 

– Vi har aldrig haft något sådant här fall och jag bestämmer ju inte det här själv. Men jag tycker att det är mycket rimligt att att man flyttar en match som ligger bara fyra dagar efter en sådan här hemsk händelse, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager, och fortsätter:

– Det är extraordinära omständigheter som inte finns på kartan, så vitt jag förstår måste vi flytta matchen, säger han till Nyheter24

Kommentera
Kopiera länk
Dela