Andreas Johansson jublar med sina lagkamrater efter 1–0 mot Örgryte i Svenska cupen.
1 av 5
Andreas Johansson jublar med sina lagkamrater efter 1–0 mot Örgryte i Svenska cupen. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
– Det är bara normalt att de reagerar när det inte går bra för laget, vi spelare förstår fansen, säger Yussif Chibsah till Nyheter24.
2 av 5
– Det är bara normalt att de reagerar när det inte går bra för laget, vi spelare förstår fansen, säger Yussif Chibsah till Nyheter24. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Här går Djurgårdens sköna 1–0 in.
3 av 5
Här går Djurgårdens sköna 1–0 in. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Martin Sundgren och Anders Johansson jublar efter 1–0.
4 av 5
Martin Sundgren och Anders Johansson jublar efter 1–0. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Sundgren och Johansson ersatte Magnus Pehrsson.
5 av 5
Sundgren och Johansson ersatte Magnus Pehrsson. - Foto: © Bildbyrån / BILDBYRN

Chibsah: "Vi förstår våra fans"

Djurgårdens blytunga start i årets Allsvenska har satt sina spår i såväl självförtroende hos spelare, tränarstab och supportrar. Men efter vinsten mot Örgryte i onsdagens Svenska cupen-semi syntes en strimma hopp.


Åtvidabergs FF–Djurgårdens IF

Datum och tid: 4/5 16:00.

Plats: Kopparvallen.

7 126 personer fick se Djurgårdens Andreas Johansson stänka in 1–0 i den 55e minuten, som senare stod sig matchen ut. Mängder av stenblock släpptes från alla djurgårdares axlar, och man kan nu se fram emot en möjlig vändning för Stockholmslaget. 

Nyheter24 pratade med Djurgårdens Yussif Chibsah efter matchen, och han förstod supportrarnas tidigare besvikelse. 

– Det är bara normalt att de reagerar när det inte går bra för laget, vi spelare förstår fansen. Supportrarna har varit där för oss varje match och hela tiden. Vi är så väldigt tacksamma för stödet vi har fått i dag (i onsdags). De stöttar laget och klubben.

Du fick en stående ovation när du blev utbytt, hur känns det för dig? 

– Det känns fantastiskt. Då vet du att ditt hårda arbete har synts och jag blir uppmuntrad att fortsätta jobba hårt och få den här klubben någonstans. Jag känner mig väldigt lycklig och tacksam.

Jagar första allsvenska vinsten

Djurgården ligger för tillfället sist i den allsvenska tabellen. Lördagens motståndare Åtvidaberg ligger på 13e plats, fyra poäng före. Chibsah hoppas på ännu en vinst för att vända den tidigare negativa trenden, och inte göra Örgrytematchen till en engångsföreteelse. 

– Vi behöver en eller två segrar för att vända på det här. Vi är väldigt glada över den här segern men när vi tränar nästa gång är den här matchen slut, den är spelad. Så när vi ska spela på lördag måste vi försöka att ta en seger i allsvenskan med, för att övervinna det här. Det är inte över än, vi har fortfarande jobb att göra.

"Vi har jobbat stenhårt"

Assisterande tränare Martin Sundgren har hårda krav på sitt lag, men ser ljus i tunneln.

Vad tror du om matchen mot Åtvidaberg?

– Vi förlorade mot Syrianska men vi har jobbat stenhårt, det har samtliga spelare gjort. Och det krävs i fotboll, men framför allt i ett läge som vi är nu. När man ligger sist i tabellen. Det krävs att man tar fram det där lilla extra och jobbar extra hårt. Och det är någonting som vi bär med oss inför varje gång vi har en match för dörren. Det kommer till slut sen att göra att vi blir taktiskt bättre, att vi blir tekniskt bättre och att vi blir mentalt bättre.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!