Djurgården kan slippa att betala polisnotan för derbyt mot AIK.
1 av 4
Djurgården kan slippa att betala polisnotan för derbyt mot AIK. - Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
Under onsdagen har polisen ett möte om hur, och om, de ska ta betalt vid fotbollsmatcher.
2 av 4
Under onsdagen har polisen ett möte om hur, och om, de ska ta betalt vid fotbollsmatcher. - Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN
Djurgården tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg säger att det hade varit positivt för klubben att slippa kostnaden, så klart.
3 av 4
Djurgården tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg säger att det hade varit positivt för klubben att slippa kostnaden, så klart. - Foto: Copyright © Robin Haldert, All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Robin Haldert
Det är det första derbyt Djurgården anordnar på en egen hemmaarena på väldigt länge, här bild från ett derbyt 2012.
4 av 4
Det är det första derbyt Djurgården anordnar på en egen hemmaarena på väldigt länge, här bild från ett derbyt 2012. - Foto: JNX/SCANPIX

Djurgården kan slippa polisnotan för derbyt

Många jublade när regeringen beslutade att slopa polisnotorna för evenemang arrangerade av aktiebolag. Vid årsskiftet är det tänkt att kostnaden ska försvinna – men kanske slipper Djurgården att betala polisnotan för derbyt mot AIK om drygt en vecka.


"Regeringen har äntligen lyssnat på fakta i stället för tyckande". Det skrev statsvetaren Filip Lundberg, som är anställd av Djurgården, i en debattartikel på Nyheter24 efter polisnotornas uttåg ur svensk fotboll.

Det var förra veckan som regeringen beslutade att ta bort de kritiserade polisnotorna vid årsskiftet – men nu kan det ske ändringar redan innan det. Under onsdagen ska polisen ha ett möte hur de ska göra med betalning av poliskostnader fram till nyår, enligt Fotbolldirekt.

På torsdag kommer besked

– Vi ska ta ställning till samtliga evenemang fram till årsskiftet, på torsdag bör det finnas ett besked kring det här, säger Lars Tonneman, chef på polisrättsenheten på Rikspolisstyrelsen till Fotbolldirekt.

Beslutet, som även innefattar "andra idrottstävlingar, kulturevenemang, festivaler och liknande", kommer bara röra matcher framåt i tiden – och inte redan spelade matcher. 

Men för Djurgården, som spelar derby mot AIK den 26 september, kan det betyda att man antingen får en minskning – eller helt slipper – polisnotan då. En kostnad som senast uppgick till drygt en miljon kronor vid det senaste derbyt, enligt Fotbolldirekt.

Vad skulle det betyda för er om ni slipper polisnotan för derbyt mot AIK?

– Det är klart att det påverkar oss positivt. Det är polisen som avgör kostnaderna för det här och sedan kanske vi måste kompensera vår säkerhet, men det är klart det påverkar oss positivt, säger Djurgårdens tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Annars hade vi ju inte fajtats om det här som vi har gjort. 

/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.