Torsdag 22 Apr
Stockholm

Djurgården kan slippa polisnotan för derbyt

Djurgården kan slippa att betala polisnotan för derbyt mot AIK.
1 av 4
Djurgården kan slippa att betala polisnotan för derbyt mot AIK. Foto: SCANPIX/BILDBYRÅN
Under onsdagen har polisen ett möte om hur, och om, de ska ta betalt vid fotbollsmatcher.
2 av 4
Under onsdagen har polisen ett möte om hur, och om, de ska ta betalt vid fotbollsmatcher. Foto: © BILDBYRN / BILDBYRN
Djurgården tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg säger att det hade varit positivt för klubben att slippa kostnaden, så klart.
3 av 4
Djurgården tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg säger att det hade varit positivt för klubben att slippa kostnaden, så klart. Foto: Copyright © Robin Haldert, All Rights Reserved. Detta fält får inte ändras eller raderas enligt 6 kap enligt lag (1960:729) / Robin Haldert
Det är det första derbyt Djurgården anordnar på en egen hemmaarena på väldigt länge, här bild från ett derbyt 2012.
4 av 4
Det är det första derbyt Djurgården anordnar på en egen hemmaarena på väldigt länge, här bild från ett derbyt 2012. Foto: JNX/SCANPIX

Många jublade när regeringen beslutade att slopa polisnotorna för evenemang arrangerade av aktiebolag. Vid årsskiftet är det tänkt att kostnaden ska försvinna – men kanske slipper Djurgården att betala polisnotan för derbyt mot AIK om drygt en vecka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Regeringen har äntligen lyssnat på fakta i stället för tyckande". Det skrev statsvetaren Filip Lundberg, som är anställd av Djurgården, i en debattartikel på Nyheter24 efter polisnotornas uttåg ur svensk fotboll.

Det var förra veckan som regeringen beslutade att ta bort de kritiserade polisnotorna vid årsskiftet – men nu kan det ske ändringar redan innan det. Under onsdagen ska polisen ha ett möte hur de ska göra med betalning av poliskostnader fram till nyår, enligt Fotbolldirekt.

På torsdag kommer besked

– Vi ska ta ställning till samtliga evenemang fram till årsskiftet, på torsdag bör det finnas ett besked kring det här, säger Lars Tonneman, chef på polisrättsenheten på Rikspolisstyrelsen till Fotbolldirekt.

Beslutet, som även innefattar "andra idrottstävlingar, kulturevenemang, festivaler och liknande", kommer bara röra matcher framåt i tiden – och inte redan spelade matcher. 

Men för Djurgården, som spelar derby mot AIK den 26 september, kan det betyda att man antingen får en minskning – eller helt slipper – polisnotan då. En kostnad som senast uppgick till drygt en miljon kronor vid det senaste derbyt, enligt Fotbolldirekt.

Vad skulle det betyda för er om ni slipper polisnotan för derbyt mot AIK?

– Det är klart att det påverkar oss positivt. Det är polisen som avgör kostnaderna för det här och sedan kanske vi måste kompensera vår säkerhet, men det är klart det påverkar oss positivt, säger Djurgårdens tillförordnade ordförande Lars-Erik Sjöberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Annars hade vi ju inte fajtats om det här som vi har gjort. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela