Erton Fejzullahu vill att Amadou Jawo stannar i klubben och i helgen träffade han John Guidetti.
1 av 4
Erton Fejzullahu vill att Amadou Jawo stannar i klubben och i helgen träffade han John Guidetti. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Umgicks med John Guidetti i helgen.
2 av 4
Umgicks med John Guidetti i helgen. - Foto: Bildbyrån / Daniel Stiller
Han festade med Ronaldo förra veckan.
3 av 4
Han festade med Ronaldo förra veckan. - Foto: Bildbyrån
Han gjorde sju mål i årets Allsvenskan.
4 av 4
Han gjorde sju mål i årets Allsvenskan. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Dif-stjärnan om Jawos framtid: "Man förstår om han vill vidare"

Det mesta i Djurgården just nu handlar om Amadou Jawos vara eller icke vara i klubben. En som vill se att klubben behåller honom är vännen och anfallskollegan Erton Fejzullahu.–Absolut vill jag att man behåller honom, säger Fejzullahu till Nyheter24.


Jawos säsong

På 26 matcher slutade Amadou Jawo delad tvåa i allsvenskans skytteliga med sin tolv mål. 

Han är dock inte en lika bra passningsspelare. Där blev det bara en målgivande passning under säsongen. 

Ny sportchef är klar i Bosse Andersson och förra veckan blev även en ny tränare klar i Pelle Olsson efter Per-Mathias Högmo i Djurgården. Därför handlar det mesta nu om Amadou Jawo kommer att stanna i klubben eller inte. Anfallsstjärnan och lagkamraten Erton Fejzullahu vet i alla fall vad han tycker.

– Absolut vill jag att man behåller honom. Men jag vet att det finns intresse utomlands för honom, men Djurgården är väl favorit här för honom. Jawo är 29 år nu och klart man förstår om han vill vidare. De svenska klubbarna får nog hosta upp en del för att behålla honom, säger han till Nyheter24.

"Jawo och Chibsah har sagt bra saker om Pelle"

Om nye tränaren och sportchefen säger han så här:

– Det är svårt att säga nu utan man får mer utvärdera efter en period, men både Jawo och Chibsah har sagt bra saker om Pelle. Andersson är en person som har mycket energi och han vill väldigt mycket. Det blir nog bra för klubben.

Träffade Guidetti i Manchester

I helgen var Fejzullahu med Djurgården i England och såg Manchester City mot Tottenham, en match som City vann med 6–0. Han passade även då på att träffa John Guidetti som satt på bänken i hela matchen. 

– Bara blivit så att vi ha träffats några random gånger. Det var en fett underhållande match, men jag håller inte på City utan jag är Madrid-supporter.

Här kan ni se Fejzullahus egna bilder från besöket i Manchester.






/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.