Johans Segui, ordförande AIK Fotboll.
1 av 4
Johans Segui, ordförande AIK Fotboll. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Matchen avbröts tillfälligt när ett larm drog igång.
2 av 4
Matchen avbröts tillfälligt när ett larm drog igång. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Vid avbrottet sprang en åskådare in på planen.
3 av 4
Vid avbrottet sprang en åskådare in på planen. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Båda lagens supportrar använde pyroteknik vid matchen.
4 av 4
Båda lagens supportrar använde pyroteknik vid matchen. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

AIK:s ordförande: "Ligger väl i vår natur att vara korkade ibland"

Måndagens match mellan AIK och IFK Göteborg fick tillfälligt avbrytas vid flera tillfällen. Efter matchen var Johan Segui kritisk till vissa åskådares beteende.


AIK – IFK Göteborg

Resultat: 0–2 (0–1)

14' 0–1 Lasse Vibe (Adam Johansson)

86' 0–2 Malick Mané (Philip Haglund)

Gula kort: Philip Haglund, Jakob Johansson

Röda kort: Per Karlsson

Domare: Stefan Johanesson

Publik: 30 650 på Friends Arena

Läs Henok Goitoms kommentarer efter händelserna här.

STOCKHOLM. Det har varit intensiva dagar för svensk fotboll. Under söndagen misshandlades en djurgårdssupporter i centrala Helsingborg med mindre än en timme kvar till den allsvenska premiären. Han avled senare av sina skador och har hedrats av hela Fotbollssverige medan våldet har fördömts.

Under måndagen var det tänkt att matchen mellan AIK och IFK Göteborg skulle hedra hans minne och visa upp en bättre sida av svensk fotboll. Den avlidne supporten hedrades, men matchen kantades också av en del oroligheter.

Ett brandlarm aktiverades i inledningen av den andra halvleken efter att IFK Göteborg-supportrar tänt bengaler. När stora delar av arenan evakuerades sprang en åskådare in på planen.

"Så korkat så man blir förvånad"

– Vi tror på en öppen arena och eget ansvar. Därför har vi inga avspärrningar. Det är ju bara för folk att hoppa in, så är det ju. Men jag har inte träffat någon som har blivit smartare av att dricka för mycket sprit. Det visar ju den här personen tydligt, säger Johan Segui, ordförande i AIK Fotboll i den mixade zonen efter matchen och fortsätter:

– Samtidigt måste vi ju snäppa upp med fler värdar som är alerta och tittar. Nu var situationen i och för sig när brandlarmet gick igång och då sysslade ju värdarna med att försöka få ut folk. Det är ingen ursäkt, utan det är bara en förklaring till varför de släppte garden lite. Vi får göra det bättre, så är det bara.

Spelet avbröts också under en kort stund då vissa åskådare kastade saker mot en assisterande domare.

– Jag såg faktiskt inte vad det var, men det var någon som sa att de hade kastat in någon burk eller mugg. Linjemannen fick tydligen något mot sig. Det är samma sak där, det är så korkat så man blir förvånad. Det ligger väl i vår natur att vara korkade ibland uppenbarligen, säger Segui.

"Känns ovärdigt"

Han hade själv befunnit sig vid Stockholms Stadion tidigare under dagen för att visa sitt stöd till Djurgården och har bland annat pratat med Nyheter24 om det inträffade. Scenerna på Friends Arena var kanske det sista svensk fotboll behövde just nu.

– Det blir ju en suck. Fan, låta oss spela fotboll för helvete. Låt oss göra det någon jävla gång. Det är min uppgift och mitt ansvar, men att stå här och prata om något fyllo som springer in och om ett brandlarm. Jag kan ärligt säga att det känns lite ovärdigt och oviktigt när det är fyra barn som blivit utan farsa.

Att händelserna dagen innan påverkade matchen var också tydligt.

– Det var inte en vanlig premiär. Även om det var 30 000 åskådare kändes det inte riktigt som det. Naturligtvis påverkade Göteborgsspelarna med enkel fotboll och gjorde det bra, men det är klart att sådant påverkade också. Fotbollen kändes inte som superviktig.

/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.