Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ola Wenström : "En sund rivalitet är inte detsamma som hat"

- 11/04/2014, 09:34
Ola Wenström är med i Nyheter24:s kampanj.
1 av 4

Ola Wenström är med i Nyheter24:s kampanj.

Ola Wenström.
2 av 4

Ola Wenström.

Bildbyrån/Joel Marklund

Häng med du också – och dela den här bilden i sociala medier.
3 av 4

Häng med du också – och dela den här bilden i sociala medier.

I kommande derby är Djurgården hemmalag.
4 av 4

I kommande derby är Djurgården hemmalag.

BildbyrΌn

Fler och fler väljer att stödja Nyheter24:s kampanj "Derbyfest – ja, tack!". Programledaren Ola Wenström påpekar att han vill ha kvar hettan i derbyn, men att man inte måste hata motståndaren för att kunna älska sitt eget lag.

Ola Wenström är ett bekant namn i Viasats fotbollssändningar och var även programledare under Vinter-OS i Sotji. Nu slår han ett slag för bra derbystämning genom att gå med i Nyheter24:s kampanj "Derbyfest – ja, tack!". Kampanjen syftar till att besökare på derbyt mellan Djurgården och AIK på Tele2 Arena 16 april ska fokusera på kärleken till fotbollen och det egna laget i stället för på hatet mot motståndaren.

– De senaste händelserna och även historien visar tydligt att det finns något tokigt och helt galet kring synen över hur man ska bete sig på fotbollsmatcher. Jag har aldrig förstått varför man måste hata för att kunna älska. Jag hatar ju inte andra bara för att jag älskar min fru, säger han till Nyheter24.

"Jag vill ha hettan"

Wenström vill inte ha ett derby utan rivalitet och glöd, men önskar att hatet, under det kommande derbyt, läggs åt sidan.

– Jag vill ha hettan, inte bara ett sorl på arenorna. En sund rivalitet är inte detsamma som hat. Det får gärna finnas rivalitet i lagens sånger, men med en klackspark, glimten i ögat och med humor. I hat finns det ingen humor. Klackhumor är däremot bland det bästa som finns. Jag vill att det ska vara ett bra tryck, men det får helst vara för att stötta det egna laget.

"Inte enbart ett klackbekymmer"

Han påpekar dessutom att det inte bara är de mest aktiva klackarna som ibland signalerar för mycket hat, utan hela arenan.

– Det här är inte enbart ett klackbekymmer, utan jag hör ofta ord jag knappt vill citera från långsidorna. Så det kommer inte bara från unga och oförståndiga åskådare. Även långsidorna måste tänka på vilken standard de sätter.

***

Derbyfest – ja, tack!

Läs mer här:

Victoria Sandell-Svensson: "Kan bli en fantastisk stämning"

Lars-Åke Lagrell ställer sig bakom #derbyfest

AIK:s spelare om derbyt: "Alla ska känna sig trygga på fotboll"

Djurgårdsspelarna vädjar: "Ingen ska komma till skada"

Mona Sahlin: "Ta tillbaka fotbollen"

Lars Ohly: "Rivaliteten mellan klubbarna kan manifesteras fredligt"