Lördag 20 Aug
Stockholm

Allsvenska stjärnan berättar öppenhjärtligt om sitt spelmissbruk

Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar om sitt spelmissbruk.
1 av 4
Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar om sitt spelmissbruk. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Han har spelat i Kalmar FF sedan 2009.
2 av 4
Han har spelat i Kalmar FF sedan 2009. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
För några veckor sedan berättade han för folk i sin närhet om sitt missbruk.
3 av 4
För några veckor sedan berättade han för folk i sin närhet om sitt missbruk. Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson
Han spelade i Gif Sundsvall 2004-2008.
4 av 4
Han spelade i Gif Sundsvall 2004-2008. Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar i en intervju med Barometern hur han i många år har lidit av ett spelmissbruk. Efter att nästan ha blivit avslöjad av sin sambo har han valt att erkänna och får nu hjälp av klubben.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kalmar FF:s Tobias Eriksson lider av ett spelmissbruk. Detta har pågått i flera år, ända sedan tiden i Gif Sundsvall, där han spelade 2004-2008.

– Under den här tiden har jag ljugit, svikit och fått ekonomiska problem. Det var varit en jäkligt tuff och jobbig tillvaro. Jag har mått väldigt dåligt, säger han till Barometern.

"Kunde manipulera min sambo"

I intervjun berättar han hur han har tillbringat all ledig tid med att spela framför datorn. Inte ens han sambo Carolin har vetat om det, men i samband med lagets bortamatch mot Gefle för ett par veckor sedan höll hans hemlighet på att bli avslöjad.

– Jag spelade när hon jobbade eller var ute med kompisar och jag hade hand om ekonomin hemma, kunde manipulera henne när vi pratade inköp eller drömde om att bygga hus. Hon har inte märkt någonting. Jag lärde mig att säga rätt saker vid rätt tillfälle, ljuga, och jag tog mig ur situationen i Gävle med en ny lögn. Där och då kände jag att det här inte var ett liv jag ville leva, säger han till Barometern.

Har berättat för laget

Till slut berättade han för Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson om sina problem och får nu hjälp av klubbens bankkontakt för att få ordning på ekonomin. Villkoret från klubben för att han skulle få hjälp var att han berättade om sitt missbruk för spelare och ledare i laget och övriga närstående i sitt liv.

– Nu är jag inte ensam längre. Carolin stöttar hemma, jag kan ringa mina anhöriga, jag har ledare och spelare i föreningen att prata med. Det här är en match jag tänker vinna.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.