Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar om sitt spelmissbruk.
1 av 4
Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar om sitt spelmissbruk. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Han har spelat i Kalmar FF sedan 2009.
2 av 4
Han har spelat i Kalmar FF sedan 2009. - Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
För några veckor sedan berättade han för folk i sin närhet om sitt missbruk.
3 av 4
För några veckor sedan berättade han för folk i sin närhet om sitt missbruk. - Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson
Han spelade i Gif Sundsvall 2004-2008.
4 av 4
Han spelade i Gif Sundsvall 2004-2008. - Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Allsvenska stjärnan berättar öppenhjärtligt om sitt spelmissbruk

Kalmar FF:s Tobias Eriksson berättar i en intervju med Barometern hur han i många år har lidit av ett spelmissbruk. Efter att nästan ha blivit avslöjad av sin sambo har han valt att erkänna och får nu hjälp av klubben.


Kalmar FF:s Tobias Eriksson lider av ett spelmissbruk. Detta har pågått i flera år, ända sedan tiden i Gif Sundsvall, där han spelade 2004-2008.

– Under den här tiden har jag ljugit, svikit och fått ekonomiska problem. Det var varit en jäkligt tuff och jobbig tillvaro. Jag har mått väldigt dåligt, säger han till Barometern.

"Kunde manipulera min sambo"

I intervjun berättar han hur han har tillbringat all ledig tid med att spela framför datorn. Inte ens han sambo Carolin har vetat om det, men i samband med lagets bortamatch mot Gefle för ett par veckor sedan höll hans hemlighet på att bli avslöjad.

– Jag spelade när hon jobbade eller var ute med kompisar och jag hade hand om ekonomin hemma, kunde manipulera henne när vi pratade inköp eller drömde om att bygga hus. Hon har inte märkt någonting. Jag lärde mig att säga rätt saker vid rätt tillfälle, ljuga, och jag tog mig ur situationen i Gävle med en ny lögn. Där och då kände jag att det här inte var ett liv jag ville leva, säger han till Barometern.

Har berättat för laget

Till slut berättade han för Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson om sina problem och får nu hjälp av klubbens bankkontakt för att få ordning på ekonomin. Villkoret från klubben för att han skulle få hjälp var att han berättade om sitt missbruk för spelare och ledare i laget och övriga närstående i sitt liv.

– Nu är jag inte ensam längre. Carolin stöttar hemma, jag kan ringa mina anhöriga, jag har ledare och spelare i föreningen att prata med. Det här är en match jag tänker vinna.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.