Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-stjärnan om sin fortsättning i klubben: "Framtiden är oviss"

- 18/05/2014, 14:21 -
Celso Borges fick en särskild avtackning från AIK:s supportrar innan han åker till fotbolls-VM.
1 av 4

Celso Borges fick en särskild avtackning från AIK:s supportrar innan han åker till fotbolls-VM.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han har ett år kvar på sitt kontrakt med AIK.
2 av 4

Han har ett år kvar på sitt kontrakt med AIK.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

AIK vann med 2–1 mot Elfsborg.
3 av 4

AIK vann med 2–1 mot Elfsborg.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

I sommar kommer han spela VM för Costa Rica.
4 av 4

I sommar kommer han spela VM för Costa Rica.

TT/AP

Celso Borges kan ha gjort sin sista match i AIK när Elfsborg besegrades med 2–1 under torsdagen. Själv vill han inte gå händelserna i förväg, men menar att framtiden är oviss.
– Vi får se vad som händer, säger han till Nyheter24.

Inför AIK:s match mot Elfsborg på torsdagen pratade många om matchen som om det vore Celso Borges sista i AIK-tröjan. Matchen var i alla fall hans sista innan han åker iväg med Costa Ricas landslag för fotbolls-VM i Brasilien.

Efter matchen tog han avsked från supportrarna som bland höll upp en banderoll med texten "I sommar är vi alla Costa Rica-fans. Lycka till i VM, Celso".

– Det kändes som ett "so long", inte ett "hej då". VM är väldigt viktigt i en spelares liv, så jag uppskattar väldigt mycket all kärlek de visade. Jag vet inte om det var min sista match, men jag kommer verkligen försöka göra mitt bästa i de tre matcherna under VM och så får vi se vad som händer sedan.

I ditt drömscenario, återvänder du till AIK efter VM?

– Jag har kontrakt med AIK i ytterligare ett år, så det är situationen i nuläget.

Borges hymlar inte med att han någon gång skulle vilja testa vingarna utanför Sverige, men vill inte gå händelserna i förväg.

– Vi får se vad som händer. Så klart har alla spelare ambitioner och alla spelare vill utvecklas personligt, så vi får se vad som händer. Jag kan inte prata om framtiden eftersom den är oviss, men jag ska göra mitt bästa för att få saker att bli bra.

Kan vara aktuellt med nyförvärv

När han nu åker iväg till VM är han med sina fyra mål den spelare i AIK som har gjort flest mål under den allsvenska säsongen så här långt. Det innebär att han har gjort 20 allsvenska mål sedan han kom till AIK 2012 och är en av lagets viktigaste och målfarligaste spelare.

Om han skulle lämna klubben under sommaren kan det bli aktuellt att ersätta honom med ett nyförvärv, men det är framförallt en ekonomisk fråga för AIK.

"Ansträngd ekonomisk situation"

– Det är ju svårt att spekulera i. Vi kommer behöva gasa och bromsa samtidigt där. Vi har en ansträngd ekonomisk situation. Vi gick in i året med åtta miljoner back, det ska man komma i håg och vi ska få ordning på det, säger sportchef Björn Wesström och fortsätter:

– Om vi säljer en spelare som står under avtal får vi ju pengar och då ska vi använda de så klokt som möjligt. Vad det beslutet är och vad vi behöver då får vi se då. Det skulle definitivt kunna vara att ersätta Borges.

Vilket intresse uppfattar du att det finns i dagsläget?

– Inget alls. Alla väntar ju på VM.

Även Borges väntar givetvis på VM med stora förväntningar.

– En liten del av mig kan inte fatta att jag ska dit. Jag är är lite överväldigad av situationen, men det sjunker in lite nu. Det är coolt, säger han.

Är det en dröm som går i uppfyllelse?

– Ja, självklart. Det kan bli verklighet om fyra veckor och det är därför man har jobbat så hårt ända sedan man var ett barn. Jag brukade titta på kvalen och när de åkte till VM, så det är kul att få vara en del av det.

Hur stort är VM i Costa Rica?

– För stort. Nej, det är fantastiskt. Det är otroligt, alla pratar om det och det är det enda folk bryr sig om 2014. Situationen i landet kan vara socialt och ekonomiskt instabil, men om landet är i VM blir allt bra.