IFK Göteborg deltar i Pride.
1 av 5
IFK Göteborg deltar i Pride. - Foto: Bildbyrån
Göteborgare.
2 av 5
Göteborgare. - Foto: Bildbyrån
Regnbågsflaggan på Swedbank stadion i Malmö.
3 av 5
Regnbågsflaggan på Swedbank stadion i Malmö. - Foto: Bildbyrån
IFK Göteborg.
4 av 5
IFK Göteborg. - Foto: Bildbyrån
IFK Göteborg.
5 av 5
IFK Göteborg. - Foto: Bildbyrån

Blåvitt gör tvärtemot AIK – deltar i Pride

AIK valde att inte ställa upp i Pride i år. Men nu berättar IFK Göteborg att de ska gå i tåget.


AIK gick i Pride-tåget i fem år, men valde efter styrelsebeslut att dra sig ur. Men nu väljer den konkurrerande klubben IFK Göteborg att delta i Regnbågståget.

"IFK Göteborg är en kamratförening. Vårt kamratskap baseras på omtanke, ärlighet och respekt – för alla", skriver de på hemsidan.

Bildkälla: Bildbyrån

När AIK röstade om att inte vara med i Pride så motiverades det med att klubben skulle hålla sig ifrån politik för att inte exkludera folk.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att deras värderingar stämmer överens med Prides, och att det här är en bra påminnelse om det.

"Syftet är att manifestera att IFK Göteborgs och West Prides grundläggande värderingar överensstämmer. Ingen ska behöva utsättas för förminskande handlingar eller språkbruk för att man bryter mot vad som anses ”normalt” – antingen det är som kvinna eller HBTQ-person i en grabbig idrottsmiljö, eller av något annat skäl i något annat sammanhang. Deltagandet i Regnbågsparaden är en påminnelse till oss alla om att leva upp till det", skriver de på hemsidan.

/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du se din klubb i Pride?
Tack för din röst!