Här misshandlar polisen sittande DIF-supporter med batongslag i huvudet

- 20/10/2015, 08:51 -

Djurgårdssupportern försökte gå emellan när det urartade mellan supportrar och polisen. Nyheter24 har pratat med honom. Varning för mycket starka bilder.

Under måndagskvällens match mellan Djurgården och IFK Göteborg uppstod ett ordentligt bråk mellan DIF-supportrarna. Det slutade med att polis och ordningsvakt fick ingripa, något vi skrev om redan igår.

Det var då den här supportern försökte gå in och medla.

– Jag tar mig över dit och går i mellan och försöker lugna ner situationen, och ser att ordningsvakter och polis är på väg ner. Jag är oftast den som för dialog med polisen när det uppstår problem, så jag vänder mig om för att ta diskussionen, säger han till Nyheter24.

Men situationen urartar snart.

– Det blir en väldigt hetsig situation, och det uppstår handgemäng mellan polis och supportrar. Jag försöker kliva in igen, men när jag inser att det inte går länge så försöker jag ta mig därifrån men fastnar mellan grupperna och har inget annat val än att sätta mig ner. Då får jag två betongrapp rakt över huvudet. Sen blev jag pepparsprejad och utsläpad.

Hur mår du i dag?

– Jag har ont. Svårt att lyfta mina barn, säger han.

Bildkälla: Bildbyrån

Nyheter24 har sökt polisen om händelsen men de har inte velat svara på några frågor.

Kan du svara på några frågor?

– Nej. Skriv det i mejlet så återkommer jag snart, säger polisens pressansvarige.

Nyheter24 fortsätter att söka polisen.

Det här är inte första gången polisen har gått hårt åt folk i samband med fotbollsmatcher i Sverige. Efter matchen mellan AIK och Malmö FF tidigare i höstas fick en Malmö-supporter ta emot sparkar och slag när han låg ner.

Något som fångades på film från supportrarnas buss.