Gnaget tar hem det.
1 av 5
Gnaget tar hem det. - Foto: Bildbyrån
Djurgården missar topp tre.
2 av 5
Djurgården missar topp tre. - Foto: Bildbyrån
Malmö blir trea.
3 av 5
Malmö blir trea. - Foto: Bildbyrån
IFK Göteborg kommer tvåa – igen.
4 av 5
IFK Göteborg kommer tvåa – igen. - Foto: Bildbyrån
Blir Ishizaki guldhjälten?
5 av 5
Blir Ishizaki guldhjälten? - Foto: Bildbyrån

Analytikerna bakom Football Manager: "De vinner Allsvenskan 2016"

Analytikerna bakom Football Manager har lyckats förutspå hur Premier League skulle sluta tre år i rad. Nu har de analyserat hur Allsvenskan 2016 kommer att sluta.


Football Manager är, som du kanske vet, inget skämt. Spelets databas började utvecklas redan 1992 och varje spelare har bland annat 250 egenskaper som påverkar spelarnas prestation.

Det är med andra ord, väldigt pricksäkert.

– Football Managers omfattande databas ger oss möjlighet att skapa extremt trovärdiga simuleringar. Till exempel har vi kunnat förutsäga hur Premier League har slutat tre år i rad, säger Miles Jacobson, utvecklare på Sports Interactive.

Och det är årets vinnare av det lilla silvret, AIK, som vinner ligan nästa säsong, hela sex poäng före IFK Göteborg som kommer på en andraplats nästa år också.

– Med hjälp av den omfattande Football Manager-databasen kan Sports Interactives Football Analyst simulera ett brett spektrum av långsiktiga fotbollsscenarier, med en hög grad av noggrannhet, säger Jacobson.

Deras analys baseras däremot på hur laguppställningarna ser ut i dagsläget, vilket gör att AIK:s bäste målskytt denna säsong, Henok Goitom, säkert fortfarande är med i laget.

Bildbyrån

Så här förutspår de att de blir:

    IFK Göteborg kommer tvåa, sex poäng efter.
    Malmö FF kommer trea, ytterligare två poäng efter
    IFK Göteborgs Thomas Rogne blir säsongens spelare med medelbetyget 7.34 (av 10).

Och så här tror de att Superettan slutar:

    Superettan vinns av Halmstad medan IK Frej och Trelleborg åker ur samma serie.
    Nykomligen Dalkurd får kvala och klarar sig kvar.
/
/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att AIK vinner guld?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.