Sjölund matchvinnare för Djurgården

Djurgården vann en jämn match på Stockholms Stadion.

Det var en sorgligt luggsliten och blek gräsmatta på Stockholms Stadion när Djurgården tog emot Örebro i de båda lagens allsvenska årspremiär.

Publiken fick se en tämligen jämn, men inte alltigenom välspelad, första halvlek med en del fula tacklingar och något fler chanser för gästande Örebro än för Djurgården. Farligast var Fredrik Nordbacks nick, fint räddad av Pa Dembo Touray, och Sebastian Rajalaksos frispark som nära nog tog sig innanför målramen.

Andra halvlek bjöd inte heller den på något skönspel. Inte minst gräsmattan ställde till det i både passningsspel och avslut. Hemmalagets kanske bästa spelare för dagen, Johan Oremo, var flera gånger var inblandad i farligheter. Dock utan resultat, tills i minut 77 då han hakades upp i straffområdet och fick straffspark med sig.

Daniel Sjölund klev fram och gjorde inga misstag. 1-0 till Djurgården med en iskall chip till höger om Alvbåge. En som inte uppskattade Sjölunds iskyla var Djurgårdsmanagern Göran Aral.

– Kyligt? Han förtjänar sig en snyting, sa Aral skämtsamt till Nyheter24.

Efter målet drog sig Djurgården tillbaka en del och inriktade sig allt mer på försvarsspel. Örebro tog över mer och mer av spelet i jakt på en kvittering. Men alltför uddlöst och till slut förgäves. Tre poäng för Djurgården i första omgången är ett faktum. Eloge för det inte minst till målvakten Pa Dembo Touray som stod för en riktigt bra insats.

– Det kändes fantastiskt skönt att kunna vinna. Utan publiken hade vi inte lyckats, sa Zoran Lukic, tillbaka i Djurgården, i ppv efter matchen.

Mer om matchen, i bild, text och video, hittar du på Ehsan Fadakars blogg.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.