Kalmar kryssade i premiären

Gefle knep en poäng mot regerande svenska mästarna.


Kalmar gästade Gefle på Strömvallen och svenska mästarna spillde ingen tid i årets första match. Det var Rasmus Elm som inledde målskyttet med ett straffmål efter 20 minuter, sedan Assis fallit lätt i straffområdet.

Något som gjorde Gefles Daniel Bernhardsson ordentligt irriterad.

– Det var en horribel straff, det var ingen straff, säger han när Nyheter24 når honom efter matchen. Men han bedömer det live, så det är inte så mycket att säga om, fortsätter Daniel Bernhardsson.

Straffskytten Rasmus Elm ville själv inte spekulera i om domslutet var rätt eller fel.

– Jag står i väldigt dålig vinkel, jag kan inte uttala mig om det, sa Rasmus Elm till ppv.

Första halvlek handlade mest om Kalmar, som dominerade spelet. Man hade åtskilliga skott på mål och dessutom en boll i mål, som tveksamt dömdes bort för offside.

I den andra halvleken fortsatte Kalmar att äga mycket boll men det var Gefle som levererade när extremt rutinerade Hasse Bergren kvitterade efter 63 minuter. Och trots att Kalmar jagade segermålet resterande delen av matchen lyckades de aldrig presentera ett tillräckligt bra avslut för att lura Hugosson i Geflemålet. Matchen slutar oavgjort och Kalmar lär, trots bortaplan, känna sig missnöjda med resultatet. Gefle är dock mer tillfreds med 1-1.

– I det stora hela gör vi en bra match, vi vänder ett underläge, vi gör det bra. Vi ska vara nöjda med poängen som matchen artar sig, de var bättre i första och vi i andra, säger Daniel Bernhardsson till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!