Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Axén: "Behövs ett försvar också"

- 05/04/2009, 21:42 -

Upphaussade Öis fick sig en rejäl läxa av Gais.

På den allsvenska upptaktsträffen tippade de flesta allsvenska tränare Gais som tredje bästa Göteborgslag, med IFK Göteborg och Örgryte före sig. Men så fel man kan ha. Det menar Gaistränaren Alexander Axén i en intervju med Nyheter24.

– Den typen av tabellgissningar går oftast ut på vilka namn som finns i laget och vad man har värvat. Folk ser Santos och Allbäck och tänker "bra anfall" men glömmer att det även behövs försvar, säger Axén.

Inför matchen talades det om ett jämnt Göteborgsderby. Det skulle bli krig om varenda boll. Men 5-1 talar sitt tydliga språk skulle man kunna tycka.

– Nej och det var inte helt rättvist heller. Jag tycker att de är bättre än oss spelmässigt i första halvlek men vi är bra på att göra mål och det är sånt som räknas.

Hur tänkte du innan matchen?

– Jag ville bara komma igång, få matchen överstökad. Jag hade förhoppningar om att vi skulle vinna.

Du har tidigare lyft fram Wanderson och talat förhoppningsfullt om talangen Johan Mårtensson. Hur tycker du att de skötte sig?

– På det hela taget okej. Wanderson gör något konstruktivt varje gång han får bollen och även Johan skötte sig bra. En spelare som jag tycker glöms bort efter en sån här match är Richard Spong som gör en väldigt bra insats som innermittfältare.

Hur firar ni ikväll?

– Tar det lugnt och njuter med ett glas champange, fokus på nästa match från och med i morgon igen.

Skrivet av: