"Gubben" Berggren kan än

Mål i två raka matcher för Gefles Hasse Berggren.


Vissa spelare blir bara bättre med åldern. Hasse Berggren är en av dessa. 36 år gammal har han återigen hittat målformen. Ledningsmålet mot Hammarby på Söderstadion var hans andra på lika många matcher. Fortsätter han så här så kan det bli målrekord för veteranen som förra säsongen satte elva mål på 28 matcher.

- Ett mål per match hela säsongen? Jag ska göra mitt bästa för att hålla snittet, säger Berggren skämtsamt till Nyheter24.

Mot Hammarby behövde den förre Bajenspelaren Berggren bara elva minuter för att ge Gefle ledningen. Amadou Jawo passade snyggt till en framstormande Jonas Lantto som i sin tur passade in bollen till Berggren som bara behövde sätta dit en tå. Lantto beskrev efteråt känslan att spela med den 15 år äldre Berggren.

- Hasse är alltid skön att lira med. Han vet exakt hur man gör mål.

Tack vare Amadou Jawos segermål i den 65:e minuten har nu Gefle tagit poäng av mästarna Kalmar FF samt gjort bort Hammarby på Söderstadion med ett sylvasst kontringsspel. Nu återstår det att se hur långt årets upplaga av Gefle kan gå. En sak står klart - med Hasse i laget behöver man i alla fall inte oroa sig för målen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!