Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tråkmatch på Stockholms Stadion

Sport | 15/04/2009 21:11

Uselt spel, dålig plan och kass publiksiffra. Så kan Dif - Gefle sammanfattas.

Gefle har börjat säsongen strålande. Efter 1-1 hemma mot de regerande svenska mästarna Kalmar stal man tre poäng på Söderstadion mot Hammarby. I dag gjordes andra besöket i Stockholm på kort tid då Djurgården gästades. Ett Djurgården som kom med ett självförtroende i botten efter 0-6 mot IFK Göteborg senast.

Första halvlek såg ut precis som de senaste matcherna sett ut. Ett piggt Gefle träffade både ribban (Hans Berggren) och stolpen (nära självmål av Kebba Ceesay). Djurgården? Totalt uddlösa.

Hemmalaget inledde andra halvlek marginalt bättre än de avslutade den första. Men några farligheter att rapportera om uppstod inte. Blårändernas anfallsspel sakande helt linjer och det blev ofta alldeles för enformigt. Bollarna spelades långsamt ut på kanterna och sällan nådde den sedan länge än till straffområdesgränsen. Närmare än en nick av Patrik Haginge någon meter utanför kom man inte.

– De krymper ytorna fruktansvärt bra, menade Johan Oremo i PPV efter matchen.

I slutminuterna var Amadou Jawo ytterst nära att näta för Gefle, men endast en jätteräddning av Dembo Touray räddade Djurgården från en fiaskoförlust.

Uselt spel, dålig plan och kass publiksiffra, 7283. Så kan Dif - Gefle sammanfattas.

Skrivet av: