Häcken skrällvann mot IFK Göteborg

- 15/04/2009, 21:07 -

4-1 i derbyt var rättvist.

Häcken har inlett säsongen utan några gjorda mål på de två första matcherna. Det tog de igen i dag. De spelade ut ordentligt mot IFK Göteborg och vann med 4-1 hemma på Rambergsvallen.

– IFK kom in på planen och trodde sig vara så stora, men så bra som de var mot Djurgården, exakt så dåliga var de i dag, säger Allsvenskan24- bloggaren och Häckenspelaren Peter Nyström.

Paulinho inledde målskyttet. I sin första match från start gjorde han 1-0 på övertid i första halvleken. Ett frisparksmål på långt avstånd, mellan benen på danske målvakten Kim Christensen.

Josef Karlsson gjorde 2-0 i 53:e, och IFK producerade ingenting i målväg långt in i andra halvlek. Inhopparen Ranégie gjorde sedan både 3-0 och 4-0 för Häcken, sitt första mål i samma minut som han blev inbytt. IFK reducerade genom Tobias Hysén och en kylig yttersida i slutminuterna av matchen, men 4-1 är rättvist. Det menar Jonas Olsson, tränare i IFK Göteborg.

– Vår insats var pinsam. Vi visade ingen ödmjukhet och vi får be våra fans om ursäkt.

För Peter Nyström betydde 4-1-segern inte bara Häckens tre första poäng i årets allsvenska, utan också hans första tjugo minuter i Allsvenskan.

– Ja, det var skönt och nu är jag ett steg ifrån startelvan, jag närmar mig.

– Jäkla kul att kunna kalla sig allsvensk spelare.

Blir det fest i kväll?

– Nä, vi har match på söndag igen, men annars hade det varit otroligt skönt att gå ut att fira i kväll säger en glad Nyström till Nyheter24.

Skrivet av: