"Matchen kommer lägligt för oss"

Hammarbys Emil Johansson tror på derbyvinst mot Djurgården.


Hammarby har två spelmässigt godkända matcher bakom sig, men ändå bara en poäng på de första tre allsvenska omgångarna. Djurgården har fyra poäng, men spelet har fungerat desto sämre för blåränderna.

När lagen nu ställs mot varandra i årets första Råsundaderby har det talats om både ödesmatch och krismatch. Något som Hammarbys vänsterback Emil Johansson inte riktigt vill hålla med om.

– Det är klart att det är en viktigt match. Men det ska spelas 26 matcher till den här säsongen, säger han till Nyheter24.

Johansson, som med sitt kanonmål i premiären mot Elfsborg ordnade Bajens hittills enda poäng i årets allsvenska, tycker att kvällens derby kommer lägligt för Hammarby.

– Det här matchen kommer i ett perfekt läge för oss. Vi har spelat helt okej, framför allt senast mot Helsingborg, men vi har inte fått resultaten med oss. Nu är vi riktigt sugna på tre poäng. Jag tror på vinst i kväll, säger han.

Hur ska ni göra för att slå Djurgården?

– Vi vann båda derbyna mot dem förra året, så vi vet hur vi ska göra. Vi vet vilka Djurgårdens svaga punkter är. För vår egen del är det viktigt att få i gång spelet den sista tredjedelen. Vi har saknat lite spets i de tidigare matcherna.

Vilka är Djurgårdens svaga punkter då?

–Det vill jag inte avslöja nu, men vi har koll på dem.

Trots att både Djurgården och Hammarby har haft problem med målskyttet under inledningen av säsongen, så tror Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz på en öppen match mellan två spelande lag.

–Det blir ingen långbollsfotboll. Båda lagen vill spela sig fram till sina chanser, säger han till Djurgårdens hemsida.

Kvällens match blir Jeglertz första Stockholmsderby. Derbypremiär i Djurgårdströjan är det även för Christer Youssef, nyförvärvet från BP. Han tror på mål i kväll.

–Jag bryter in från högersidan och klipper till med vänstern, säger han i Jan Tauers blogg på Nyheter24.

Just vänsterbacken Jan Tauer missar kvällens derby på grund av skada. Även Mattias Jonson står på Djurgårdens skadelista. I Hammarby är målvakten Rami Shaaban på väg tillbaka från sin korsbandsskada, men hans allsvenska comeback lär dröja ytterligare några veckor. Bortsett från Shaaban är alla Hammarbyspelare tillgängliga i för spel i kväll.

Hammarby - Djurgården, Råsunda, Canal Plus Sport 1, klockan 20:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.