- Foto: Adam Ihse/TT, Jonas Ekströmer/TT

Mattias Bjärsmyr: "Inget ändras bara för man byter tränare"

Det har varit en turbulent säsong för IFK Göteborg, men klubbfavoriten Mattias Bjärsmyr är fast besluten om vad som måste göras.
– Ingen kommer undan, säger han till Nyheter24.


Den allsvenska säsongen 2020 har inte gått som planerat för IFK Göteborg. Laget är fast i botten och parkerar på en tolfteplats.

Inför säsongen återvände klubbfavoriten Mattias Bjärsmyr till klubben för andra gången när han kom från turkiska Genclerbirligi. Han har varit en uppskattad figur i "Blåvitt" sedan han kom fram i mitten på 00-talet.

Nu uttalar sig 34-årige Bjärsmyr till Nyheter24 om Poya Asbaghi och säsongen 2020.

– Efter 18 matcher ljuger ju inte tabellen, då är vi där vi förtjänar att vara, säger han till Nyheter24.

Två vinster och tre poäng ner till direkt nedflyttningsplats efter 18 omgångar är sällan acceptabelt i en storklubb som IFK Göteborg. Poya Asbaghi fick därför sparken under landslagsuppehållet.

– På ett personligt plan är det alltid tufft när man haft en bra relation med en tränare. Samtidigt är det en resultatbaserad värld vi lever i och klubben tog det beslutet de tog, säger Bjärsmyr till Nyheter24.

Trodde du att han skulle få sparken?
– Jag tänkte inte ens den tanken. Jag spelar bara här och kör på och försöker göra det bästa för “Blåvitt”. Det är det vi gör.

Gjorde storvärvningar

Många stora spelare har värvats till IFK Göteborg under 2020. Förutom Bjärsmyr, har Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson och Jakob Johansson alla återvänt efter äventyr utomlands.

Alla är spelare med stor erfarenhet, men Bjärsmyr tycker inte att de ensamt ska ansvara för situationen.

– Vi har ett stort ansvar men alla har ett eget ansvar, det är ingen som kommer undan. Vi spelare har pratat om det. Vi måste också ta tag i situationen, det är ingenting som ändras bara för att man byter tränare, säger han.

"Ville ha femårskontrakt"

Mittbacken gör sin tredje sejour i IFK Göteborg efter att ha spelat både i Grekland och Turkiet. Kontraktet sträcker sig till sista december 2020, men har option om ett år till.

– Jag ville ha femårskontrakt, men det ville de inte ge mig, säger han och skrattar till.

– Jag ville verkligen tillbaka. Jag har alltid älskat att spela i “Blåvitt”, fortsätter han.

Imorgon tar man emot sjundeplacerade Hammarby på Gamla Ullevi. För Mattias Bjärsmyr finns bara en sak.

– Vi måste börja vinna matcher. Det finns inget annat i huvudet på oss. Vi måste vara ödmjuka och se till vilken position det tar oss. Det är ju trots allt totalt 30 matcher som ska spelas och vi har mycket poäng att spela för.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!