"Målet är att behålla platsen"

- 16/04/2009, 14:59 -

HIF:s succémålvakt Pär Hansson får fortsatt förtroende.

Helsingborgs unge succémålvakt Pär Hansson fortsätter att hålla den rutinerade Daniel Andersson utanför laget. I kväll tar han återigen plats mellan stolparna när HIF möter Hammarby på Olympia.

– Det är jag som kommer att stå i kväll, bekräftar Hansson för Nyheter24.

Helsingborg har inlett allsvenskan på bästa tänkbara sätt. Två raka vinster och bara ett insläppt mål. U21-landslagsmannen Pär Hansson har vaktat målet i båda matcherna och Daniel Andersson lär få svårt att ta tillbaka platsen som förstemålvakt.

– Tränarna sa inför säsongen att Daniel och jag skulle slåss på lika villkor. Vi spelade varannan träningsmatch och när säsongen drog i gång var det jag som fick chansen, säger Pär Hansson.

Satsar klubben på dig som förstemålvakt nu?

– Vi har ingen uttalad förstemålvakt. Just nu är det jag som står, men det kan vända snabbt. Mitt mål är att behålla platsen. Men det kommer att bli tufft. Daniel är en bra målvakt med massor av rutin.

Vilka andra målsättningar har du?

– Just nu är det bara HIF som gäller. Men det ska förstås bli jättekul med U21-EM på hemmaplan i sommar. Det ser jag fram emot.

Helsingborgs motståndare i kvällens match, Hammarby, har inte fått någon lysande säsongsstart. Laget fick förvisso med sig en poäng från premiärmatchen mot guldtippade Elfsborg, men senast blev det förlust hemma mot Gefle.

– Det kommer att bli en jobbig match. Det är alltid svårt att möta ett lag som har börjat dåligt. Hammarby kommer att vara revanschsuget och är inget dåligt lag, säger Pär Hansson.

Hur ska ni spela för att vinna i kväll?

– Vi ska spela som vanligt och se till att få i gång vårt snabba passningsspel. Hammarby ska få rätta sig efter oss, det är vi som har hemmaplan.

Helsingborg - Hammarby, Olympia, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: