"Målet är att behålla platsen"

HIF:s succémålvakt Pär Hansson får fortsatt förtroende.


Helsingborgs unge succémålvakt Pär Hansson fortsätter att hålla den rutinerade Daniel Andersson utanför laget. I kväll tar han återigen plats mellan stolparna när HIF möter Hammarby på Olympia.

– Det är jag som kommer att stå i kväll, bekräftar Hansson för Nyheter24.

Helsingborg har inlett allsvenskan på bästa tänkbara sätt. Två raka vinster och bara ett insläppt mål. U21-landslagsmannen Pär Hansson har vaktat målet i båda matcherna och Daniel Andersson lär få svårt att ta tillbaka platsen som förstemålvakt.

– Tränarna sa inför säsongen att Daniel och jag skulle slåss på lika villkor. Vi spelade varannan träningsmatch och när säsongen drog i gång var det jag som fick chansen, säger Pär Hansson.

Satsar klubben på dig som förstemålvakt nu?

– Vi har ingen uttalad förstemålvakt. Just nu är det jag som står, men det kan vända snabbt. Mitt mål är att behålla platsen. Men det kommer att bli tufft. Daniel är en bra målvakt med massor av rutin.

Vilka andra målsättningar har du?

– Just nu är det bara HIF som gäller. Men det ska förstås bli jättekul med U21-EM på hemmaplan i sommar. Det ser jag fram emot.

Helsingborgs motståndare i kvällens match, Hammarby, har inte fått någon lysande säsongsstart. Laget fick förvisso med sig en poäng från premiärmatchen mot guldtippade Elfsborg, men senast blev det förlust hemma mot Gefle.

– Det kommer att bli en jobbig match. Det är alltid svårt att möta ett lag som har börjat dåligt. Hammarby kommer att vara revanschsuget och är inget dåligt lag, säger Pär Hansson.

Hur ska ni spela för att vinna i kväll?

– Vi ska spela som vanligt och se till att få i gång vårt snabba passningsspel. Hammarby ska få rätta sig efter oss, det är vi som har hemmaplan.

Helsingborg - Hammarby, Olympia, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.