Nisse sugen på serieledning

- 16/04/2009, 12:23 -

AIK-backen inför MFF-matchen: "Vi är starka på Råsunda".

AIK har fått en drömstart på allsvenskan. Vinst hemma mot Halmstad i premiären och en tung bortaseger mot det regerande mästarlaget Kalmar i omgång två. I kväll jagar Gnaget serieledning i hemmamatchen mot Malmö FF.

– Det är klart att vi är sugna på serieledning. Nu har vi ju bara spelat två matcher, men det är alltid roligare att vinna än att förlora, säger AIK-backen Nils-Eric "Nisse" Johansson till Nyheter24.

Men det lär inte bli någon enkel match för AIK. Även motståndarna från Malmö har inlett allsvenskan med två vinster. 1-0 borta mot Häcken och 3-0 hemma mot Örgryte. Serieledningen hägrar även för skåningarna.

– Det är klart att det blir en tuff match. Malmö har många duktiga offensiva spelare. Ofere på topp, Harbuzi och Molins på mittfältet med flera. Men vi går förstås för seger, vi är alltid starka på Råsunda, säger Nils-Eric Johansson.

En annan vass offensiv kraft i Malmö är den unge Agon Mehmeti. 19-åringen hoppade in med en kvart kvar av matchen mot Örgryte och sänkte göteborgarna genom att göra både 2-0 och 3-0. Det har spekulerats i att Mehmeti skulle få chansen från start i kvällens match mot AIK. Men så blir det inte. Mehmeti börjar återigen på bänken.

–Agon gjorde det väldigt bra mot Öis. Men man får inte glömma att han fick sina lägen mycket tack vare att de andra hade jobbat hårt jobb i 75 minuter och kört slut på motståndarna, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till Sydsvenskan.

Mehmeti har dessutom haft ljumskproblem under försäsongen vilket gör att han inte är fullt tränad i dagsläget.

– Han kommer säkert att få mer speltid längre fram i serien, säger Roland Nilsson.

AIK - Malmö FF, Råsunda, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: