Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Unge Jönsson sänkte Gais

Sport | 13/04/2009 16:54

– Det kanske inte var en 4-1-match, säger Bo Nilsson.

Helsingborg blev första lag till två segrar i årets allsvenska. Unge Rasmus Jönsson gjorde det första målet och spelade fram till det andra när HIF bortaslog Gais med 4-1.

– Det kanske inte var en 4-1-match men jag är väldigt glad och tacksam för poängen, konstaterade Helsingborgstränaren Bo Nilsson för PPV.

Göteborgspubliken bjöds därmed på ytterligare en målrik match på stadens nya arena. De fem målen i dagens match innebär att det nu har gjorts 17 mål på tre matcher på Nya Gamla Ullevi.

Hif behövde bara sju minuter

Helsingborg tog ledningen redan i den sjunde matchminuten. René Makondele hittade Erik Sundin ute på högerkanten. Sundin spelade in bollen framför mål där en omarkerad Rasmus Jönsson dök upp och stötte in ledningsmålet.

– Tekniken är inte så bra som jag önskar, men det kanske är för tidigt på året. Vi skulle kunna spela ännu bättre passningsmässigt men jag hoppas att det kommer. Det här var åtminstone bra för självförtroendet. Vi har en tuff match mot Hammarby på torsdag, säger Bo Nilsson.

Gais kvittering kom på ett läckert långskott signerat Tommy Lycén.

– Ingen går på mig. Och skottet och resultatet blev ju ganska bra, säger Lycén till PPV.

Men tidigt i den andra halvleken var det dags för Rasmus Jönsson igen. Han tryckte sig förbi Gaisbacken Richard Ekunde och gav Erik Sundin öppet mål till 2-1.

Gais jagade, Hif målade

Gais jagade kvittering och var nära vid ett par tillfällen, men René Makondele punkterade matchen med sitt 3-1-mål efter en timmes spel.

– Vid 2-1 hade vi en stolpträff (Mattias Lindström) och ett friläge (Wanderson), så det är klart att det inte är roligt. Men sedan är vi ändå för tama i försvarsspelet, medgav Gaistränaren Alexander Axén för PPV.

I slutminuterna ökade Henrik Larsson på till 4-1 för Helsingborg.

Skrivet av: