Trelleborg har hittat fjolårsformen

– Det var ganska rättvist, säger Tom Prahl till Nyheter24.

Trelleborg var livsfarliga efter EM-uppehållet förra året. Den formen har man konserverat till årets allsvenska säsong. Efter tre matcher är TFF fortfarande obesegrat och nu har man även börjat göra mål. Något som gav säsongens första trepoängare hemma mot Gais.

– Man kan väl säga så att fjolårsformen nu börjat smyga fram, säger TFF-tränaren Tom Prahl till Nyheter24.

Mot Gais på Vångavallen var det aldrig någon snack om saken. Marcus Pode satte ledningsmålet redan i sjätte minuten. Sen kom det avgörande 2-0-målet i början av andra halvleken när Andreas Drugge dundrade in bollen. Matchen var över. Gais hade väldigt svårt att ta sig igenom TFF-försvaret med Rasmus Bengtsson i spetsen. Hur länge Bengtsson blir kvar är ingen som vet.

– Bra fråga det där. Det är klart att jag börjat fundera på hur vi ska ersätta Rasmus, men det blir svårt, säger Prahl.

Kristian Haynes avslutade målskyttet med matchen snyggaste mål. Hans frispark skruvades över muren och in vid den vänstra stolpen.

– Den sitter där den skall, sade Haynes till PPV efter matchen.

3-0 blev slutresultatet. Det betyder att Trelleborgs FF nu är femma efter tre omgångar.

Mer om Trelleborg finns på Emil och Dennis spelarblogg och på läktarbloggen.

Mer om Gais finns också på en spelarblogg, nämligen Jankulovskis och på läktarbloggen.