Fredag 24 Sep
Stockholm

Gaistränaren nöjd med derbyvinsten

"Det kommer fortsätta svänga några matcher till", säger Axén till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Gais tränare Alexander Axén är mycket nöjd efter den klara derbyvinsten mot Häcken med 3-0.

– Ja, det känns jättebra. Jag är nöjd med att vi håller nollan och nöjd med att vi vinner. Helheten ser jättebra ut, säger Axén till Nyheter24.

Efter två raka storförluster mot Helsingborg (1-4) och Trelleborg (0-3) var det en lika viktig som skön seger för Gais på Gamla Ullevi i dag. Och man kan lugnt säga att det svänger om Gais, med tanke på storvinsten i premiären mot Örgryte (5-1).

– Ja, verkligen, men så är det när man haft otur med så skador i backlinjen. Det går inte att bara ta bort tre erfarna spelare i försvaret och tro att det ska vara lugnt. Det kanske kommer fortsätta svänga så här ett par matcher till, även om jag så klart inte hoppas det, säger Axén.

En av faktorerna bakom segern kan ha varit att lagkaptenen Fredrik Lundgren var tillbaka i backlinjen igen.

– Ja, han var verkligen den härförare vi vill att han ska vara. Han ingjuter lugn i backlinjen som verkligen behövs, säger Axén.

Situationen som orsakade straffen då Wanderson gjorde 1-0 blev omedelbart omdiskuterad eftersom Häckenspelarna menar att Wanderson föll lite väl enkelt i straffområdet. Alexander Axén vill inte säga något om situationen.

– Straffar är alltid omdiskuterade och jag vill inte säga något om det där. Jag har faktiskt inte ens sett situationen på teve själv än, säger Axén till Nyheter24.

Gais båda vinster har kommit mot andra Göteborgslag (Örgryte och Häcken), tänder ni till lite extra i derbyn?

– Nej, det där är bara tillfälligheter. Och de stora siffrorna har inte riktigt speglat matchbilden i våra förlustmatcher heller, säger Alexander Axén till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela