Gaistränaren nöjd med derbyvinsten

"Det kommer fortsätta svänga några matcher till", säger Axén till Nyheter24.


Gais tränare Alexander Axén är mycket nöjd efter den klara derbyvinsten mot Häcken med 3-0.

– Ja, det känns jättebra. Jag är nöjd med att vi håller nollan och nöjd med att vi vinner. Helheten ser jättebra ut, säger Axén till Nyheter24.

Efter två raka storförluster mot Helsingborg (1-4) och Trelleborg (0-3) var det en lika viktig som skön seger för Gais på Gamla Ullevi i dag. Och man kan lugnt säga att det svänger om Gais, med tanke på storvinsten i premiären mot Örgryte (5-1).

– Ja, verkligen, men så är det när man haft otur med så skador i backlinjen. Det går inte att bara ta bort tre erfarna spelare i försvaret och tro att det ska vara lugnt. Det kanske kommer fortsätta svänga så här ett par matcher till, även om jag så klart inte hoppas det, säger Axén.

En av faktorerna bakom segern kan ha varit att lagkaptenen Fredrik Lundgren var tillbaka i backlinjen igen.

– Ja, han var verkligen den härförare vi vill att han ska vara. Han ingjuter lugn i backlinjen som verkligen behövs, säger Axén.

Situationen som orsakade straffen då Wanderson gjorde 1-0 blev omedelbart omdiskuterad eftersom Häckenspelarna menar att Wanderson föll lite väl enkelt i straffområdet. Alexander Axén vill inte säga något om situationen.

– Straffar är alltid omdiskuterade och jag vill inte säga något om det där. Jag har faktiskt inte ens sett situationen på teve själv än, säger Axén till Nyheter24.

Gais båda vinster har kommit mot andra Göteborgslag (Örgryte och Häcken), tänder ni till lite extra i derbyn?

– Nej, det där är bara tillfälligheter. Och de stora siffrorna har inte riktigt speglat matchbilden i våra förlustmatcher heller, säger Alexander Axén till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.