Prahls magi håller TFF obesegrat

"Det är klart att jag har satt prägel på laget".


Kusinerna från landet är omöjliga att slå. Fråga bara Malmö FF som "bara" fick 1-1 hemma mot Tom Prahls Trelleborg som efter fyra omgångar fortfarande stoltserar med en nolla i förlustkolumnen.

– Jag måst nog säga att jag är nöjd med 1-1, säger Tom Prahl till Nyheter24 och fortsätter:

– Speciellt med tanke på de förutsättningar vi hade, med avstängningar och skador på samtliga centrala mittfältare.

Trelleborg inledde matchen starkt och Kristian Haynes gjorde ledningsmålet redan efter bara någon minuts spel.

– I första halvlek är vi jättebra. Vi hade bud på 2-0 också. I andra orkar vi inte riktigt lika mycket, men jag tycker vi står emot bra och försvarar oss väldigt väl. Det var ett bra exempel på att fotbollen innehåller både försvar och anfallsspel, säger Prahl.

Hur kan ett så litet lag som Trelleborg lyckas så bra i kampen med de stora lagen med bättre ekonomi och publik?

– Vi har ett väl organiserat lag. Och det finns en stor styrka i sammanhållningen. Sen är det faktiskt så att skillnaden är ganska hårfin mellan alla lag i allsvenskan. Även om vi har mindre publik och resurser så är det väldigt jämnt mellan lagen.

Blir ni underskattade tycker du?

– Nej, det tror jag inte att vi blir. Möjligen av media, men frågar du de andra allsvenska tränarna så är det nog ingen som underskattar oss.

Hur viktig är din egen roll i Trelleborgs framgångar?

– Jag har ju jobbat i ett och ett halvt år med att bygga det här laget så det är väl klart att det har satt sin prägel, säger Tom Prahl till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.