Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Prahls magi håller TFF obesegrat

Sport | 19/04/2009 18:10

"Det är klart att jag har satt prägel på laget".

Kusinerna från landet är omöjliga att slå. Fråga bara Malmö FF som "bara" fick 1-1 hemma mot Tom Prahls Trelleborg som efter fyra omgångar fortfarande stoltserar med en nolla i förlustkolumnen.

– Jag måst nog säga att jag är nöjd med 1-1, säger Tom Prahl till Nyheter24 och fortsätter:

– Speciellt med tanke på de förutsättningar vi hade, med avstängningar och skador på samtliga centrala mittfältare.

Trelleborg inledde matchen starkt och Kristian Haynes gjorde ledningsmålet redan efter bara någon minuts spel.

– I första halvlek är vi jättebra. Vi hade bud på 2-0 också. I andra orkar vi inte riktigt lika mycket, men jag tycker vi står emot bra och försvarar oss väldigt väl. Det var ett bra exempel på att fotbollen innehåller både försvar och anfallsspel, säger Prahl.

Hur kan ett så litet lag som Trelleborg lyckas så bra i kampen med de stora lagen med bättre ekonomi och publik?

– Vi har ett väl organiserat lag. Och det finns en stor styrka i sammanhållningen. Sen är det faktiskt så att skillnaden är ganska hårfin mellan alla lag i allsvenskan. Även om vi har mindre publik och resurser så är det väldigt jämnt mellan lagen.

Blir ni underskattade tycker du?

– Nej, det tror jag inte att vi blir. Möjligen av media, men frågar du de andra allsvenska tränarna så är det nog ingen som underskattar oss.

Hur viktig är din egen roll i Trelleborgs framgångar?

– Jag har ju jobbat i ett och ett halvt år med att bygga det här laget så det är väl klart att det har satt sin prägel, säger Tom Prahl till Nyheter24.

Skrivet av: